20230629141704_1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
Zespri-kantoor bruist opnieuw

Het Zespri-kantoor in Berchem ademt opnieuw de Zespri spirit. En komt tegemoet aan de noden ten gevolge van het structureel thuiswerken. Eff3ct ontwikkelde in functie van de nieuwe strategische visie en in nauwe samenwerking met het management een bruisende, verbindende en duurzame werkomgeving.

testimonialbelfaels.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 36 – december 2023
“Belfa is een inspiratiebron en klankbord”

Els Vandenbulcke is bij Stad Gent als strategisch vastgoedcoördinator verantwoordelijk voor het omvangrijk patrimonium van de stad: “We bekijken continu hoe we het op drie niveaus beter kunnen doen: op het vlak van locatie, gebruik en inrichting. Belfa is binnen dat kader zowel een inspiratiebron als een klankbord.”

businesspeopleusingsmartphoneorcomputerfor20230727184604utc.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 36 – december 2023
ChatGPT als gamechanger voor facility management

FM-professionals staan dagelijks voor uitdagingen. Toenemende eisen van eindgebruikers, innovatieve technologieën en lean processen brengen facility management dichter bij ChatGPT. Deze artificiële intelligentie zorgt voor een positieve verandering binnen de FM-wereld.

steylaertsdpg02.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 36 – december 2023
Steylaerts geeft bedrijf-sanitair DPG Media luxueuze make-over

Het Vlaamse mediabedrijf DPG Media laat op haar enorme site in Vilvoorde alle bedrijf-sanitair renoveren. Daarvoor doet het bedrijf beroep op de expertise van Steylaerts, specialist in badkamerrenovaties en tegels. De eerste van de in totaal 20 sanitaire ruimtes zijn al opgeleverd, de nieuwe toiletruimtes stralen pure luxe en klasse uit.

231009tmp8983.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
Duurzame verlichting op maat van fabriek in ontwikkeling

Het hoogtepunt van de energiecrisis was voor heel wat bedrijven een duidelijke incentive om te investeren in een meer duurzame infrastructuur. Voor meubelfabrikant Bauwens betekende dat in de eerste plaats een volledige relighting van de pakweg 40.000 m2 aan productiehallen op de site in Beernem. De energiespecialisten van Ensatec zorgden samen met TRILUX voor een realisatie waarvan niet alleen de bedrijfsleiders, maar ook de arbeiders dagelijks de vruchten plukken.

20230921123514.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
De toekomst van werk en werkomgeving

Meer dan ooit staat de toekomst van ‘werk en werkomgeving’ op de agenda binnen elke organisatie. De revolutie naar het hybride werken gaat gepaard met veel complexiteit, maar biedt evenzeer ontzettend veel kansen. Ahrend nodigde uit voor een interactief debat met ervaringsdeskundigen en visionaire leiders.

youngbusinesswomanworkingonlaptopatsharedo20230131231931utc.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
Optimaal gebruik van kantoorruimte door meting van bezetting

De opkomst van telewerk heeft een fundamentele verandering in kantoorbeheer teweeggebracht. Vele bedrijven zijn overgestapt op een hybride formule, waarbij werknemers slechts een beperkt aantal dagen op kantoor doorbrengen. Dat heeft niet alleen zijn gevolgen voor de bezetting, maar ook voor het type ruimtes dat nodig is, bijvoorbeeld als werknemers hoofdzakelijk naar kantoor komen voor vergaderingen of om presentaties te geven. Dat stelt de gebouwenbeheerder voor heel wat nieuwe problemen. Een systeem van realtime bezettingsmeting zoals dat van Ubigreen kan dan een uitkomst bieden.

peggierothe011.jpg

DOSSIER  
FM Magazine 36 – december 2023
Leesman

Leesman is na meer dan 10 jaar uitgegroeid tot referentie voor onderzoek en advies in verband met de tevredenheid en beleving van de werkplek en dat op wereldschaal. Het heeft een gestandaardiseerd meet- en evaluatiesysteem uitgewerkt en publiceert regelmatig nieuwe inzichten en studies. De meest recente draagt de titel ‘Workplace Reset’.

p1099145.jpg

PODCAST  
FM Magazine 36 – december 2023
Altijd waakzaam

Een bouwwerf is een kwetsbare plek. Heel wat bouwondernemingen houden daarom bij aanvang al rekening met een zeker risico op en verlies ten gevolge van diefstal. Het is echter pas wanneer dat overschreden wordt, dat de meesten daadwerkelijk bij een gespecialiseerde partner gaan aankloppen. “Dat is zonde”, benadrukt Johan Vrydag, sales manager bij BauWatch, in de allereerste New Security podcast. “Met de juiste inzichten en een investering van minder dan één euro per uur kan immers niet alleen de directe, maar ook de indirecte schade van inbraak en diefstal meteen vermeden worden.”

athieftryingtoburdenawindowdoorwiththecr20221104042346utc.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
Beschermingsmaatregelen tegen inbraak en diefstal in bedrijven

Dit risico kan alleen worden bestreden door een grondige combinatie van mechanische, elektronische en organisatorische preventieve maatregelen. Managers zijn uiteraard over het algemeen verzekerd om financiële verliezen te dekken, maar deze dekken niet de emotionele en affectieve schok die wordt gevoeld, de vertragingen in de levering, het verlies aan vertrouwen van de klant, enz.

bomalrccleaning.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 36 – december 2023
Let’s rethink cleaning: welke kaart(en) trek jij?

Met de aanpak ‘Let’s rethink cleaning’ neemt BOMA een flinke aanloop naar haar 50-jarig bestaan in 2024. “Elke Facility Manager wil grip krijgen op zijn of haar schoonmaakkosten. Met deze aanpak geven we 92 praktische tips waarmee hij of zij aan de slag kan om vandaag al impact te creëren. Want de grootste impact maken we samen”, zegt Gert Bresseleers, de nieuwe CEO van BOMA. “Een gezonde balans tussen Planet, People en Profit zorgt voor echte waardecreatie.”

luncheons.jpg

CATERING  
FM Magazine 36 – december 2023
Inspiring Luncheon – catering

Het cateringcontract van het Havenhuis (Port of Antwerp-Bruges, de tweede grootste haven in Europa) loopt eind augustus 2024 af. Om in te spelen op de veranderde context en noden stapt het Havenhuis af van het huidig model, gebaseerd op één perceel voor alles. Het nieuw model ondersteunt beleving, focust op partnership en omvat twee contracten die opgedeeld zijn in percelen. Xavier Jordens (Facility Manager OP/FBI/BI – center 2232) gaf op 19 oktober uitleg tijdens een interactieve belfa inspiring luncheon. Hungry for more?