regine2.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 24 – december 2020
Een bron van inspiratie

Régine Bruyère begon in 1997 bij DBAssociates en is vandaag Senior Account Manager bij AREMIS voor Franstalige en internationale klanten, waaronder Europese instellingen en Belgische administraties, de farmaceutische sector, enz.

kristelpannekoekliefotoshootemployeesinterns1van4finaleselectie72.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 24 – december 2020
De fascinatie van variatie en praktijkervaring

Kristel Pannekoek kreeg vanuit een eerder toevallige praktijkervaring de microbe voor het vakgebied goed te pakken. Vandaag is ze actief als zelfstandig Facility Manager voor enkele organisaties, waarvan de grootste het advocatenkantoor ‘Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick’ is, met 170 medewerkers.

20201014113254.jpg

YOUNG IFMA  
FM Magazine 24 – december 2020
Dagelijkse uitdagingen ombuigen in resultaten

Tessa Fermont straalt een spontaan enthousiasme en innemende dynamiek uit, zoals we dat graag zien bij Facility Managers. Een folder van de Odisee campus in Gent die op het ogenblik van haar studiekeuze hoger onderwijs in de bus viel, bracht haar voor het eerst in contact met het begrip Facility Management. Het bijwonen van een infosessie en het inkijken van de cursussen deed de rest, en bracht haar ook bij Young IFMA.


FMDAY 2021
anticimexepmcommunicatie1.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 24 – december 2020
Naar een Effectief Pest Management model

Met haar Effectief Pest Management model zet Anticimex een doorontwikkelde oplossing voor de preventie van ongedierte in de markt. “Waar de vraag van onze klanten zich tot voor kort eerder richtte op het voldoen aan audits, ligt de focus nu meer en meer op de bescherming van de kwaliteit van hun product en hun imago. Negatieve invloeden die kunnen voortkomen uit problemen met ongedierte, wil men te allen prijze vermijden”, aldus Gert Vandecruys van Anticimex.

arbeidersduimenomhoogmetlogo.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 24 – december 2020
Uitbreiding dienstenpakket naar technisch onderhoud zorgt voor complete ontzorging klanten

De aandacht voor gezonde lucht op het werk neemt alleen maar toe. En maar goed ook, want het heeft zijn impact op de gezondheid en de productiviteit. Om zijn klanten hierin bij te staan, heeft Iris begin dit jaar het familiebedrijf TBS overgenomen. Door de uitbreiding van zijn diensten met HVAC-activiteiten, verankert de facilitaire dienstverlener zich in de markt van hard services. Bovendien sluit Iris zo de cirkel van zijn ‘betterness’ concept waarmee het alles in het werk zet om een duurzame leefomgeving voor iedereen te garanderen.

konceptgrittzittribune.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 24 – december 2020
Hangar 26: Screw it, let’s do it!

Tijdens corona-tijden ontwikkelde K-ONCEPT uit Roeselare een K-ONCEPT 2.0-versie, er komt heel wat nieuws aan, stay tuned... Ook hierbij blijft de merk- en marktonafhankelijkheid voorop staan. “De werkomgeving moet de specifieke werkprocessen ondersteunen. Vandaar het belang van interviews en een persoonlijke aanpak”, aldus Kris Cottenier, managing director van K-ONCEPT. “Dat was ook zo bij het Gritt-project, een schoolvoorbeeld van maatwerk.”

rpetaddetijd440x2901311c.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 24 – december 2020
Versneld naar een groene toekomst

Met haar doorgedreven duurzaamheidsplan ‘This Is Forward’ werkt Coca-Cola aan een groene toekomst, ook wat verpakkingen betreft. “Dit jaar nog zullen al onze petflessen minstens 50% rPET (gerecycleerd plastic) bevatten. Deze ambitie, aanvankelijk een doelstelling te bereiken tegen 2023, zullen we dus reeds eind 2020  - versneld – kunnen verwezenlijken”, aldus Koen Saels van Coca-Cola European Partners (CCEP).

121677186l.jpg

BOEKEN  
FM Magazine 24 – december 2020
‘Voorbij het nieuwe werken’

Niemand in het vakgebied Facility Management die er nog aan twijfelt dat ‘het nieuwe werken’ lang niet meer zo nieuw is. Velen zijn er het voorbije decennium mee aan de slag gegaan, gaven er een eigen interpretatie aan, overwonnen hun koudwatervrees en stelden vast dat het best wel lukte. Het coronavirus dwingt ons nu naar een ‘nieuw nieuwe werken’.

42956335l.jpg

EVENT  
FM Magazine 24 – december 2020
Actuele topics op virtuele FM Day

FM Day zag er dit jaar iets anders uit, onder meer doordat de vakbeurs en het netwerkevent noodgedwongen werden verschoven naar volgend 2021. Niettemin werd, verspreid over twee voormiddagen, een boeiend tweetalig webinar samengesteld met topsprekers. Wij gingen virtueel en selecteerden zes lezingen die we voor jou samenvatten.

88807546l.jpg

EVENT  
FM Magazine 24 – december 2020
De rol van de Green Deal en Renovatiegolf binnen een veerkrachtig herstel

Tussen 5 en 22 oktober vond de 18de editie van de ‘European Week of Regions and Cities 2020 plaats, een initiatief van de Europese Unie. Het event brengt regio’s en steden van over heel Europa samen, deze keer in een virtuele omgeving. Inspireren, leren en uitwisselen van best practices staat centraal. Kortom slimmer worden door de horizon te verbreden. Maar liefst 500 workshops konden kosteloos online gevolgd worden. Green Europe was dit jaar één van de drie thema’s. We geven enkele interessante zaken en denkpistes mee uit de workshops rond de Green Deal en de Renovatiegolf.

boschiaaiotshuttlebild1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Duurzaamheid van thuiswerk

De eerste golf van de Covid-19 pandemie verplichtte massaal tot thuiswerken, wat algemeen bijzonder goed onthaald werd, niet in het minst omwille van het wegvallen van de dagelijkse mobiliteitsstress inherent aan het woon/werkverkeer. In Frankrijk werd onderzoek verricht naar de milieu-impact als gevolg van de minder gereden kilometers.

wanty1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Bouwbedrijf Wanty efficiënter dan ooit dankzij GeoTracer

Wanty mag zich vandaag de grootste bouwonderneming van Wallonië noemen. Per dag zijn de 845 arbeiders die het bedrijf telt aan de slag op tot 80 bouwplaatsen. Dat vraagt om een enorme vloot aan bouwmachines en containers om efficiënt en veilig te werken. Weten waar elke container zich precies bevindt, lijkt misschien een moeilijke uitdaging, maar dankzij de GeoSpotter van GeoTracer is dat een koud kunstje voor Wanty. Dit compacte toestel zorgt voor een perfecte tracering en opvolging, altijd en overal.