testimonialbelfavickytielemanscompass.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 26 – juni 2021
“Aanvoelen wat er leeft bij facility managers inzake catering”

Vicky Tielemans gaat binnen haar job als business manager op zoek naar nieuwe klanten voor Compass Group, dat momenteel ongeveer 1.500 medewerkers telt. Het belfa-lidmaatschap brengt haar op een andere manier in contact met facility managers, wat resulteert in waardevolle input omtrent bedrijfscatering.

belfatestimonialsdsc0153annsofiedegucht.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 26 – juni 2021
“Mijn rugzak vullen met kennis”

Ann-Sofie De Gucht werkt sinds 2015 bij North Sea Port, dat momenteel 250 medewerkers telt (waarvan 140 in België). Ze ging van start als dossierbeheerder/preventieadviseur en groeide door naar teamcoördinator soft facilities (België -Nederland). Via het belfa-lidmaatschap volgt ze onder meer de ontwikkelingen op inzake jobgerelateerde thema’s.

youngbelfaklaartje.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 26 – juni 2021
Young belfa

Na haar opleiding Hotelmanagement, maakte Klaartje Delanghe kennis met de opleiding Facility Management en het werkveld. Aan de basis lag haar ondernemingsdroom om een woonzorgcentrum in combinatie met een kinderdagverblijf te runnen. Sinds 1 januari 2019 is ze de ambitieuze Teamlead Toegangscontrole binnen het Universitair Ziekenhuis Gent. Een gesprek met Young belfa.

35940627xl_2.jpg

OPLEIDING  
FM Magazine 26 – juni 2021
Postgraduaatopleiding Facility Management boost je kennis

La Haute École de la Province de Liège (HEPL) gaat op 23 september 2021 van start met een nieuwe sessie van de postgraduaatopleiding Facility Management. Een aanrader voor de facility manager die up-to-date wil blijven binnen een vakgebied dat zeer ruim is en razendsnel verandert.

29887.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Intelligent verfsysteem zorgt voor duurzame en stralende gevel

Het onderhoud van gevels behoort vaak tot het takenpakket van de Facility Manager. De buitenkant van een gebouw vormt voor bezoekers vaak de eerste kennismaking met een bedrijf. Gevels maken steeds meer deel uit van een facilitaire strategie en bepalen mee het imago dat het bedrijf wil uitstralen. “Vanuit een jarenlange kennis en expertise adviseren onze systeemadviseurs en projectmanagers het meest geschikte gevelverfsysteem, in functie van de wensen van de eigenaar en de omgeving van het gebouw”, zegt Werner Raes, Key Account Manager Noord bij Sto.

visualalgemenefotobovenaanartikel.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
De nieuwe werkplek: intelligent en innovatief

Hybride-werken wordt het nieuwe normaal. Het kantoor is niet langer synoniem voor de werkomgeving, maar deel van een meerkeuze aanbod. Om werknemers te motiveren om zich naar het kantoor te verplaatsen, moet het verleiden met andere kwaliteiten dan wat de thuiswerkplek als vanzelfsprekend laat ervaren. Intelligente en innovatieve werkplekken maken het kantoor aantrekkelijk.

vinciwavesystemen.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Open platform laat alle systemen communiceren

In het verlengde van het piloot- en demonstratiegebouw én gelijknamige gebouwbeheerplatform ‘Wave’ in Rijsel wordt straks ook in ons land (Gosselies) de brug geslagen tussen gebouwautomatisering en IT. “Alle intelligente systemen – of ze nu gelieerd zijn aan comfort, utiliteiten of services – zullen via het centrale platform Wave (voor ‘We Are Vinci Energies’) worden beheerd en aangestuurd”, aldus Patrick De Visscher, Innovation & Energy Manager bij VINCI Facilities Belgium.

chaudfontaineheadernl.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Groeien naar een energieneutraal bedrijf

Coca-Cola heeft de ambitie om tegen 2040 volledig energieneutraal te zijn over de volledige keten: van ingrediënt tot bij de consument. Niet enkel de verpakkingen worden nog duurzamer, ook elders in de waardenketen – denk bijvoorbeeld aan transport en koeltoestellen – worden er formele engagementen aangegaan om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

delabie1.jpg

DOSSIER  
FM Magazine 26 – juni 2021
Slim sanitair in de utilitaire sector

De tendens is dat duurzaamheid een aspect is waar niet alleen tijdens de bouw maar over een veel langere tijd naar gekeken wordt. Sanitaire toestellen kunnen hun meerwaarde bewijzen over de volledige levensduur door ze slim in te zetten.

visualsafetypolitiefm.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Een snelgroeier met het keurmerk van Mondriaan

Op nauwelijks drie jaar tijd is Visual Safety uit Kruibeke uitgegroeid van een start-up in belijning tot een dynamische KMO met een brede waaier aan aanverwante activiteiten: naast belijning ook (nood)signalisatie, het opmaken van signalisatieplanning, wayfindings… Visual Safety, vooralsnog een snelgroeier onder de radar, wordt stilaan een ‘brand’ – met het keurmerk van Piet Mondriaan…

imeldaziekenhuis.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Imeldaziekenhuis kiest voor ergonomische toekomst

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden telt een 600-tal erkende bedden en is een jarenlange klant van Alpheios, een bedrijf waarvan de core business rond mensgerichte zorg draait. Na de Triple-T trolley, een afsluitbare werkwagen, lanceerde Alpheios recent de Triple-T E-trolley, een elektrisch aangedreven, afsluitbare werkwagen. Ideaal voor de eindschoonmaak na het ontslag van patiënten, zo blijkt uit de ervaring van het schoonmaakteam van het Imeldaziekenhuis.

meethetdigitaltwineigenmobieldevice.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Digital twin oplossingen ontzorgen facilities

Als atypisch landmetersbedrijf is MEET HET uitgegroeid tot een multidisciplinair team van landmeters en experten, met een sterke specialisatie in digital twin toepassingen. “Als virtuele en vaak vereenvoudigde versie van de werkelijkheid is een digital twin een bijzonder handige tool voor de Facility Manager. Zo kunnen oplossingen voor indoor navigatie en wayfinding de onthaalfunctie ontlasten. Ook het inventariseren van assets wordt een stuk eenvoudiger”, aldus Bram Van Londersele van MEET HET.