mg9969.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 33 – maart 2023
“FMTech is geen keuze meer, maar een must”

“Ben je een pionier, loop je met de massa mee of blijf je achterop? Welke strategische keuze maakt jouw bedrijf?” Aan het woord is Cindy Hermsen (CEO, Global Alliance of Facility Management Innovators) over het belang van FMTech en het omarmen van technologie. Maar wat omvat FMTech en wat is het verschil met PropTech? En hoe begin je eraan?

img6425.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 32 – december 2022
“Co-creatie binnen de driehoek Business-Education-Research”

Net als de slogan van Odisee, ‘dé co-hogeschool’, is Opleidingshoofd Facility Management en docent HRM & Communicatie Tilly Baute doordrongen van co-creatie. En laat dat net één van de uitgangspunten van de WeX stream by belfa zijn. Een inspirerend gesprek over de invulling van de opleiding om aan de actuele noden te voldoen en de cruciale rol van kruisbestuivingen, niet in het minst met het werkveld.

koenblanquartportraitpelckmans1.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 31 – september 2022
Wat we van digital nomads kunnen leren over plaatsonafhankelijk werken

De voorbije twee weken werkte hij vanop zijn boot in de Middellandse Zee, vandaag is een koffiebar in hartje Antwerpen zijn kantoor en binnen enkele dagen vliegt hij naar zijn thuisbasis in New York. Welkom in het leven van internationale Belg Koen Blanquart (51), die in 2016 op 12 maanden tijd in 46 landen verbleef. Hij geeft als WeX-guest en auteur van het boek ‘Thuisvoordeel’ een inkijk in zijn leven als digital nomad. Of wat we kunnen leren over plaatsonafhankelijk werken.

rupixencomhdifcfy2oveunsplash.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 30 – juni 2022
Al gehoord van de WeX-podcasts?

De WeX TALKS binnen de WeX-cluster by belfa zijn sinds begin februari te beluisteren via de meeste hostplatformen, podcastregisters en de belfa-website. Het zijn de eerste onafhankelijke Belgische podcasts gewijd aan Facility & Workplace Management. Zeven podcasts staan ondertussen online. Beslist de moeite waard om te beluisteren voor al wie mee wil zijn in een vakgebied dat razendsnel evolueert.

fcofmwexgiselinerondeauxhecliegefernandletistimg6955.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Op kantoor aanwezig zijn heeft niet meer dezelfde betekenis of dezelfde bedoeling”

De bedrijfswereld is in volle evolutie op het vlak van de filosofie en de werking. Giseline Rondeaux doet uit de doeken welke uitdagingen NWoW en hybride werkvormen met zich meebrengen. Zij heeft gedoctoreerd in de managementwetenschappen aan de HEC te Luik en heeft dit tot een van haar onderzoeksgebieden gemaakt. Zij was de coördinator van het interuniversitair platform NWOW-KMO en ze geeft opleidingen over good practices voor de nieuwe manieren van werken in het digitale tijdperk.

denispenneldavidplas77933.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 28 – december 2021
“Hybride werken ingeburgerd op lange termijn”

Het hybride model, een mix tussen werken op kantoor en telewerken, is volop in opmars. “Dat ligt voor de hand”, zegt Denis Pennel vanuit zijn specialisatie in vraagstukken rond de evolutie van workforce en workplace. Daarnaast is hij ook directeur-generaal van de World Employment Confederation (WEC), een mooie achtergrond om in onze Wex stream de opgang van hybride werkvormen en de impact ervan op de bedrijfsorganisatie te analyseren.