mikobonentoestellenkopje.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Koffiemachine met verse bonen zet de trend

Nu de Corona-maatregelen ons stilaan toelaten om grotendeels terug naar kantoor te gaan, hebben we meer dan ooit nood aan een kwalitatieve koffiepauze. Daarom kiezen meer en meer bedrijven voor een koffiemachine met verse bonen.

scanbiedigitaltwincaseslivingtomorrow1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een digitale twin, een toekomstbestendige en zeer veelzijdige tool

Bij Scanbie draait alles rond 3D, innovatie en kruisbestuiving. “Als jarenlange pionier in deze materie hebben we gemerkt de huidige coronapandemie bedrijven heeft doen nadenken over hun huidige werkmethoden. Dit heeft geleid tot een verhoogde interesse en overtuiging in de meerwaarde van een digitale twin voor hun actuele en toekomstige bedrijfsprocessen. Er is als het ware een versneld inzicht gekomen in de oneindige mogelijkheden die deze technologie voor hen kan bieden”, aldus An Meersman en Bart Vansteelandt van Scanbie.

cubeazherentalskleedkamer.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Duurzame Z-lockers voor kleedruimte van operatiekwartier AZ Herentals

Voor de nieuwe kleedruimte van het operatiekwartier ging het AZ Herentals – een modern en dynamisch ziekenhuis dat professionele en innovatieve zorg aanbiedt – op zoek naar performante opbergsystemen. Bij de keuze voor de Z-lockers van Cube gaven de praktische indeling, het optimaal ruimtegebruik en de hoogte van de lockers de doorslag.


Workplace Showcase
20180701parkkalverenstraatmechelen105.jpg

GROENBEHEER  
FM Magazine 29 – maart 2022
Ecologisch groen: een buitengewone kans

Wat houdt ecologisch groen precies in? Hoe begin je eraan, waar zitten de valkuilen en hoe kom je tot succesvolle resultaten? Weet dat kleine ingrepen al heel wat kunnen verhelpen. En hou rekening met diverse factoren zoals het type omgeving, de gebruiker en het budget. Dan geef je niet alleen echt iets terug aan de natuur, je levert meteen ook het visitekaartje van je bedrijf af. Niet onbelangrijk in de war for talent.

juisteversiesavethedate.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 29 – maart 2022
30 jaar FM – Opleiding Facility Management viert 30-jarig bestaan

Op donderdag 28 april 2022 viert Odisee het 30-jarig bestaan van de bacheloropleiding Facility Management op de Technologiecampus in Gent. De directie van de opleiding vertrouwde de organisatie van het evenement toe aan een groep FM-studenten uit het afstandsonderwijs. Dit kadert binnen de leerdoelen van het vak Event Management, waarin de FM’ers in spé een verscheidenheid aan kennis en skills moeten toepassen.

fcofmwexgiselinerondeauxhecliegefernandletistimg6955.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Op kantoor aanwezig zijn heeft niet meer dezelfde betekenis of dezelfde bedoeling”

De bedrijfswereld is in volle evolutie op het vlak van de filosofie en de werking. Giseline Rondeaux doet uit de doeken welke uitdagingen NWoW en hybride werkvormen met zich meebrengen. Zij heeft gedoctoreerd in de managementwetenschappen aan de HEC te Luik en heeft dit tot een van haar onderzoeksgebieden gemaakt. Zij was de coördinator van het interuniversitair platform NWOW-KMO en ze geeft opleidingen over good practices voor de nieuwe manieren van werken in het digitale tijdperk.

thehub27.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
‘The hub’: het kloppend hart van TVH

TVH is een multinational met een familiaal karakter en de West-Vlaamse ondernemersspirit, wat zich onder meer uit in de zorg voor de medewerkers en de werkomgeving. Het is binnen dat kader dat ‘The Hub’, een duurzaam nieuwbouwproject van 13.000 m², op 31 maart opent aan de hoofdingang van de site in Waregem. Het bundelt tal van faciliteiten, vangt de ruimtenood op, verduidelijkt het TVH-verhaal en zet volop in op ontmoeting en samenwerking, onder meer via het imposant Experience Center.

cuslcleaning20fernandletistimg6892.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
De schoonmaak van ziekenhuizen beheren 2.0

De Cliniques Universitaires Saint-Luc hebben het beheer van al hun schoonmaakactiviteiten geïnformatiseerd. Een primeur voor België! Dubbele doelstelling van het in 2018 gelanceerde project: de organisatie van het werk van de 300 schoonmaaksters rationaliseren en de geleverde dienst optimaliseren en rendabeler maken. En de uitdaging is aangenomen.

flos2018park5172dpifotografievalerieclarysse101.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Hier werkt men in een oase van rust”

Parc 51 is omgeven door 3,5 ha bos en weiland. Biodiversiteit krijgt er alle kansen en de campushond is er graag gezien. Hier kiezen de bewoners voor natuur, wellbeing en kwaliteit. Ben Goossens (zaakvoerder Parc 51): “We renoveerden twee gebouwen en een derde duurzaam gebouw is in ontwikkeling, waarbij we op vraag van de markt meer focussen op aparte kantoren. De nood aan professionele werkplekken blijft hoog.”

srpb16silvertowercafetavecmonde.JPG

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een 100% eigen bedrijfsrestaurant, ‘good food’ en zelfgemaakte bereidingen!

De GOB heeft de gelegenheid van zijn intrek in de nieuwe Iris Tower aangegrepen om zich toe te rusten met een vernieuwend bedrijfsrestaurant. Het 100% homemade ‘good food’-aanbod wordt bereid door een eveneens 100% homemade team dat voor 50% bestaat uit jongeren in een eerste baan. Een grote uitdaging, want met 2.100 werkplekken in de toren moet het restaurant 700 tot 900 maaltijden per dag kunnen serveren. Met een focus op kwaliteit, financieel evenwicht en medewerkerstevredenheid loopt de formule sinds eind 2020 op rolletjes.

evsenergyprogrampvetcfernandletistimg6983.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een driedimensionaal “Energy Program”

Om zijn in 2016 gelanceerde “Energy Program” uit te voeren, heeft het Luikse bedrijf EVS in 2020 een driedimensionale aanpak uitgewerkt. Het bedrijf heeft zijn installatie van zonnepanelen uitgebreid van 600 naar 2.300 panelen, heeft op zijn parkeerterreinen zijn eerste laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst en heeft een innovatief systeem ontwikkeld (waarbij regenwater en elektriciteit gecombineerd worden) om de serverruimtes te koelen. Voor een zuinigere, duurzamere en modernere aanpak.

es2.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Wij zijn de Airbnb voor flexibele werkplekken”

Het succes van Deskalot overtreft alle verwachtingen. Waar het de eerste maand de ambitie was om vijf locaties via het platform aan te bieden, werden dat er 75. De website werd overspoeld met bezoekers en momenteel kan men op meer dan 1.000 locaties een ‘derde werkplek’ vinden. CEO Jonas Pollet: “Deskalot wil op termijn het grootste kantoor ter wereld worden door gebruik van de bestaande ruimte.”