xlgjuillet2023hd5136.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 35 – september 2023
‘Als schoonmaakbedrijf moet XLG het voorbeeld geven op het gebied van ESG’.

XLG is volop bezig met het ontwikkelen van zijn ESG-filosofie. Het doet dit via een aantal toonaangevende maatregelen en projecten, en met de medewerking van adviesbureaus zoals W Agency, D-Carbonize en eBloom. Michel Jadoul, Business Unit Manager Facility voor de regio Brussel-Brabant-Henegouwen, getuigt van de ondernomen inspanningen om de ESG-strategie te verspreiden in de schoonmaakgroep. En daarbuiten.

netzeroandcarbonneutralconceptshandsholding20230627225158utc.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 35 – september 2023
“Vinçotte zet zich samen met zijn klanten volop in voor een toenemend veilige en efficiënte duurzame samenleving”

Vinçotte, in 2022 overgenomen door de Kiwa Group, heeft ambitieuze doelstellingen vooropgezet op het gebied van duurzaamheid, hernieuwbare energie en veiligheid. Steve Capelle, Head of Sales Building, en Christelle Binamé, Corporate Communication & Sustainability Manager, lichten de strategie van het certificeringsbedrijf toe.

zl2110ofch013amsteinwalthertandreasturm.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 34 – juni 2023
“Het belang van licht wordt in gebouwen nog altijd onderschat”

Groen Licht Vlaanderen, een verlichtingscluster met meer dan 80 aangesloten organisaties, verzorgt als kennisinstelling regelmatig een instapcursus voor derden over licht. En dat is nodig volgens Cluster Manager Catherine Lootens: “Verlichting is de laatste 20 jaar enorm veranderd. Het wordt alsmaar complexer om de juiste keuze te maken in functie van de noden van de gebruiker. Een holistische aanpak is aangewezen. Van lichtontwerp en verlichtingstoestellen tot lichtregelsystemen.”

57171231xl.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 31 – september 2022
Duurzaamheid en digitalisering key binnen futureproof facility management

Duurzaamheid en digitalisering zijn hot topics, maar in hoeverre zijn ze reeds doorgedrongen in de FM-wereld? Hoe vertaalt zich dat in concrete oplossingen? En op welke grenzen botsen we momenteel? We vroegen het aan de vier belfa platinum corporate partners: Facilicom Group (Kris Van Strydonck, algemeen directeur), ISS (Pierre-Eric Nandancé, operations performance director), Vinçotte (Jan Saelemaekers, executive vice president) en XLG (Karel Staelens, chief strategy officer).

43168937xlduobelfabis_1.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 27 – september 2021
Futureproof facility management volgens de belfa platinum corporate partners

Het nieuwe normaal, het nieuwe werken, de Green Deal, digitalisering… What’s in a name en wat houdt futureproof facility management volgens de belfa platinum partners in? Een gesprek met Bart Mariman (chief commercial officer ISS), Wouter Ommeslag (directeur Facilicom Solutions), Pieter Debree (commercial director Compass Group) en Bernard De Cannière (CEO Vinçotte).

tanjaenmarcvoorkeurfoto.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 25 – maart 2021
“Sterkere focus op Belgische markt”

Een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk. Zo ook voor IFMA Belgium. Na 20 jaar slaat de vakvereniging haar vleugels uit en gaat ze onafhankelijk verder onder de naam belfa (belgian facility association). Een beslissing omwille van meerdere redenen. We spreken director Tanja Barella en voorzitter Marc Van Horenbeeck in het gloednieuwe business & event center Frame21 Brussels Airport, waar belfa sinds 1 februari gevestigd is.

fm22warfortalentelsvangoethemnavo_2.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 22 – juni 2020
“Facility management wordt een alsmaar aantrekkelijkere carrièrekeuze”

Els Van Goethem (44) ziet vanuit haar functie als head soft services bij de NAVO steeds vaker dat potentiële werknemers de ‘work-life balance’ als voornaamste criterium naar voren schuiven om al of niet voor een bepaald bedrijf te kiezen.

fm22warfortalentdavyvandenmeersscheroberthalf.JPG

INTERVIEW  
FM Magazine 22 – juni 2020
“De coronacrisis beïnvloedt de war for talent op diverse vlakken”

De werkplekbeleving en wellbeing speelden voor de coronacrisis reeds een grote rol in de war for talent en zullen in het postcoronatijdperk nog belangrijker worden volgens Davy Van Den Meersche (real estate portfolio manager BeNeLux & UAE Robert

img3279.jpg

INTERVIEW  
FM Magazine 19 – september 2019
Het Facility Management van morgen

De verdere professionalisering van Facility Management gaat razendsnel. Intussen staat ook de wereld niet stil en komen er uitdagingen zoals Internet of Things, de war for talent en de evolutie naar een circulaire maatschappij op ons af. Het