logamaxgb272cascade.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 37 – maart 2024
Breed inzetbare gaswandketel voor grote vermogens

Buderus heeft zijn gamma gaswandketels voor grote vermogens vernieuwd. De Logamax plus GB272 reeks is niet alleen op tal van vlakken een stap vooruit, de ketel is nu ook beschikbaar in versies tot 150 kW. Tegelijk werd het systeem voor cascademontage volledig herzien en installatievriendelijker gemaakt. Daardoor wordt het nu eenvoudig om tot 900 kW in wandmontage te plaatsen. Gecombineerd met de Logamatic 5000 regeling kan men de GB272 integreren in gebouwenbeheersystemen en laten samenwerken met andere toestellen, bijvoorbeeld in een hybride opstellingen. Omdat het oog ook wat wil, kregen deze ketels een nieuw design mee.

cubelockersfyzixgaremaritimefoto17.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 37 – maart 2024
Cube, more than a locker solution

Design en materiaalgebruik in een moderne kantooromgeving zijn totaal anders geworden. “Lockers blijven de basis van het Cube-verhaal, maar we blijven innoveren. Nieuw zijn onze Cube Flexpods die volledig naar wens te configureren zijn”, aldus Nancy Van den Eynde, zaakvoerder van Cube. Het klantenportfolio van Cube bestaat uit bedrijven en organisaties die het wellbeing van hun medewerkers voorop zetten.

steylaertsdpg02.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 36 – december 2023
Steylaerts geeft bedrijf-sanitair DPG Media luxueuze make-over

Het Vlaamse mediabedrijf DPG Media liet op haar enorme site in Vilvoorde alle bedrijf-sanitair renoveren. Daarvoor deed het bedrijf beroep op de expertise van Steylaerts, specialist in badkamerrenovaties en tegels. De in totaal 20 sanitaire ruimtes zijn intussen opgeleverd, de nieuwe toiletruimtes stralen pure luxe en klasse uit.

1f_2.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 35 – september 2023
SafeZone zorgt voor veiligheid voor alle medewerkers, altijd en overal

Beste facility manager, stel je een nood- en veiligheidsbeheer voor waarmee je van alle medewerkers hun beschikbaarheid en exacte locatie kan bekijken, vrij met hen kan communiceren, hun interventie kan coördineren, bevestiging kan krijgen van de uitgevoerde taken en al meteen nieuwe opdrachten geven… en dit in real-time!

ingeniumbimvisibleinformatie.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 35 – september 2023
BIMvisible app helpt de Facility Manager tijd en geld besparen

Met BIMvisible lanceert studiebureau Ingenium een onmiddellijk inzetbare app die techniekers in staat stelt sneller en efficiënter te werken. “Met behulp van augmented reality worden technieken (inclusief informatie), verborgen achter plafonds en muren, zichtbaar op basis van het BIM-model”, zegt Francisco Baeten, Business Development Manager BIMvisible bij Ingenium. “De app en de digitale kluis faciliteren ook het werk van de gebouwbeheerder.”

ccfabory3.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 34 – juni 2023
“Dankzij een goede koffiepartner de focus leggen waar die nodig is”

Onlangs vierden ze hun 75-jarig bestaan, maar Fabory Group heeft meer om tevreden over te zijn dan enkel hun bouten, moeren en schroeven van hoge kwaliteit. Althans, dat zegt Logic Support en Facility Manager Toon Mariën. Hij vertelt over het belang van een goede koffiepartner, die ervoor zorgt dat heel het team de focus kan leggen waar die echt nodig is.

1equansbuildingefficiencygestionenergetique.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 34 – juni 2023
Slimme gebouwen vragen slimme oplossingen

Een gebouw is meer dan een hoop stenen en installaties. Onder invloed van veroudering, een wisselend gebruik, maar ook variaties in de omgeving, kan je stellen dat elk gebouw leeft. Willen we het zo optimaal mogelijk aansturen en benutten, dan dienen we met andere woorden dezelfde flexibiliteit aan de dag te leggen. Een pittige uitdaging voor gebouwbeheerders en facility managers, al biedt Equans onder de noemer Smart Building Solutions heel wat digitale tools om het werk te verlichten en zo mogelijk zelfs over te nemen.

karcherfmviandencontrast.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 34 – juni 2023
Reverse graffiti op damwand: een kunstwerk van zijn tijd

Op een damwand in het Luxemburgse Vianden werd een bijzonder kunstwerk gecreëerd. Samen met Kärcher en energiebedrijf SEO maakte kunstenaar Klaus Dauven een reverse graffiti – ook green graffiti genoemd – op het 100 meter brede en 30 meter hoge oppervlak van de damwand bij de Lohmühle. “Cleaning zit in het DNA van Kärcher, maar waardebehoud, ‘caring’, in de vorm van het onderhouden van grote monumenten en gebouwen, evenzeer. Dit project brengt kunst en utiliteit samen”, zegt Bart Hullebroeck, Marketing Manager bij Kärcher NV.

nestorprojectenmarkttoegangscontrole.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Nestor Company klaar voor de projectenmarkt

Als specialist in kwalitatieve en hoogtechnologische producten voor toegangsautomatisering, inbraak alarm, automatic access, video-parlofonie en branddetectie heeft Nestor Company uit Deinze een stevige marktpositie opgebouwd. “Steeds meer klanten gaan voor de volledigheid en de complementariteit van ons productassortiment. Dit resulteert in meer aanvragen voor grootschalige projecten, waarbij de klant opteert voor een totaaloplossing en volledig ontzorgd wil worden“, zegt Armand Van den Bogaerde, General Manager van Nestor Company.

20027885l.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Brandveiligheid in jouw bedrijf, waar te beginnen?

Wanneer is een bedrijf brandveilig? Sommigen zijn al tevreden als er evacuatieplannen en veiligheidspictogrammen hangen of wanneer er blustoestellen zijn voorzien. Jammer genoeg zijn er vaak veel grotere gebreken die minder zichtbaar zijn, maar die wel een impact hebben op het voortbestaan van het bedrijf en de veiligheid van jouw personeel.

new165repoderaat.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
De Raat Security Products

Met ruim een halve eeuw ervaring is De Raat Security Products een naam in brand- en inbraakwerende kluizen. De onderneming met eigen vestigingen in België, Nederland en Engeland, voorziet haar klanten van geschikte kluizen, documentenkasten, hotelsafes, data- en computersafes, kassa- en afstortkluizen, sleutelberging, minibars, veiligheidsspiegels, explosiebestendige producten, (intelligente) lockers en garderobekasten. Van de meeste producten is er steeds een ruime voorraad waardoor een snelle levering mogelijk is.

1f_1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Uitrol AX-technologie op volle toeren

De Duitse fabrikant SimonsVoss Technologies GmbH brengt nieuwe toepassingen met de AX-technologie op de markt. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot heel wat voordelen, zoals één toegangsmedium voor alle sloten, geen problemen meer bij verlies van een sleutel en meer controle en zekerheid. Een bijkomend voordeel is de ongekende energie-efficiëntie van de digitale producten van SimonsVoss, wat meer dan een slok scheelt over de volledige levensduur. Het AX-gamma wordt uitgebreid met twee nieuwe ontwikkelingen: de digitale cilinder AX en de SmartLocker AX. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de vervanging van mechanische sluitsystemen door digitale sluitconcepten.

cuberendezvousappwerkplek.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Reservatie app faciliteert flexwerkplekken

In de voorbije 10 jaar evolueerde Cube Lockers van specialist in lockers naar expert in totaaloplossingen voor de inrichting van (flex)werkplekken. Dan kan ook het optimaliseren van deze werkplekken – met o.m. een reservatiesysteem voor lockers, bureaus, meetingruimtes… – niet achterblijven. “Hiervoor gingen we op zoek naar de juiste partnerships en werken we samen met specialisten”, zegt Nancy Van den Eynde van Cube Lockers. “Met de Rendezvous app van NFS Technology schuiven we mee op met de markt.”

36176013l.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Naar een succesvolle en toekomstbestendige serviceorganisatie

Goede software is onmisbaar voor service organisaties als facility, IT & HR, omdat het hen helpt processen in goede banen te leiden. Met haar Workspace & Service Management Software wil Gfacility – opgericht in 2018 - de nieuwe standaard blijven herontdekken en creëren. ‘Manage your new standard’.

fotoissadobestock300144034.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 32 – december 2022
“Flexibiliteit brengt ook heel wat complexiteit met zich mee”

De covidpandemie, de problemen in de toeleveringsketen, de financiële crisis, de oorlog in Oekraïne… Diverse macro-tendensen volgen elkaar razendsnel op, met een heuse impact op de facility wereld. Hoe kunnen we daar volgens Olivier Jacques (Segment Director ISS – Office) en Karel Ver Elst (Segment Director ISS -Industry) best op inspelen?

glassantenna1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 32 – december 2022
Glas komt de connectiviteit ter hulp

Wave, een interne startup van de AGC groep, gespecialiseerd in glasplaten voor de bouw en de auto-industrie, heeft het connectiviteitsprobleem binnen in gebouwen bestudeerd en een oplossing ervoor gevonden, namelijk door het glas te behandelen. Deze nieuwe soort business heet WAVETHRU en laat radiogolven gemakkelijker door. Omgekeerd, indien men ze wil blokkeren, biedt het bedrijf WAVETRAP aan. Een andere oplossing, Glass Antenna, is gebaseerd op heel mooie glasantennes. Bernard Monville, directeur van Wave, beschrijft deze glasplaten en de voordelen ervan.

eligioonthaalalgprominent.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 31 – september 2022
Trots, actief onthaal en hospitality gaan hand in hand

Van bij de oprichting in 2011 lag de focus van eligio op het outsourcen van receptie- en officediensten. “Ons business model is hetzelfde gebleven, zij het dat het accent van het onthaalgebeuren nu explicieter op hospitality, totaalbeleving en het menselijke aspect ligt. Onze decentrale aanpak – werken met regio’s en clusters – zorgt ervoor dat we de lijnen met onze klanten-bedrijven en medewerkers kort kunnen houden”, aldus Hilde Vanhemelryck en Xavier Vandewiele, – samen met Annelies Haezendonck – Managing Partners van eligio.

fmxlgvitres3.jpeg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Een bredere kijk op schoonmaken

De XLG-groep is inmiddels veel meer dan alleen maar een schoonmaakbedrijf. Als belangrijke speler in het circuit van de dienstencheques, houdt het bedrijf zich ook bezig met werken aan gebouwen, oplossen van schadegevallen, … Wendbaarheid, veelzijdigheid en modulair ingrijpen maken het bedrijf tot een voorbeeld van ‘global facility’.

correctnederlandsbeeldadfpsorterenophetwerka3staand09werkkoffernl2.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
PMD sorteren op het werk? Doe zoals thuis…

De regels voor de inzameling van huishoudelijk PMD op de werkplek zijn dezelfde als die voor het sorteren van PMD thuis, wat de stap naar efficiënt sorteren op de werkplek vergemakkelijkt. En weet je bovendien dat bedrijven een welkomstpremie kunnen krijgen?

fmshreditbefreccearthday1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Gegevens vernietigen, een nuttige en verantwoorde activiteit

Shred-It is een referentie in de veilige en doelgerichte vernietiging van al dan niet gevoelige gegevens en hun dragers. Een uitstekende gewoonte die we moeten aanhouden in dit tijdperk van cybersecurity, de AVG en de nieuwe risico’s die de nieuwe manieren van werken met zich meebrengen.

mceupsfmsalicruondcontracten_1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
“Een omnium verzekering voor een UPS-systeem betaalt zichzelf terug”

MCE UPS is het levenswerk van Roger Aers, oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf dat sinds 2012 officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Ons businessmodel is gericht op groei. Om ons rendement verder te verhogen, zetten we ook in op ‘omnium’ onderhoudscontracten. Indien we ons verhaal tot bij de Facility Manager kunnen brengen, leidt dit meestal tot een positief resultaat”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.