fotoissadobestock300144034.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 32 – december 2022
“Flexibiliteit brengt ook heel wat complexiteit met zich mee”

De covidpandemie, de problemen in de toeleveringsketen, de financiële crisis, de oorlog in Oekraïne… Diverse macro-tendensen volgen elkaar razendsnel op, met een heuse impact op de facility wereld. Hoe kunnen we daar volgens Olivier Jacques (Segment Director ISS – Office) en Karel Ver Elst (Segment Director ISS -Industry) best op inspelen?

glassantenna1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 32 – december 2022
Glas komt de connectiviteit ter hulp

Wave, een interne startup van de AGC groep, gespecialiseerd in glasplaten voor de bouw en de auto-industrie, heeft het connectiviteitsprobleem binnen in gebouwen bestudeerd en een oplossing ervoor gevonden, namelijk door het glas te behandelen. Deze nieuwe soort business heet WAVETHRU en laat radiogolven gemakkelijker door. Omgekeerd, indien men ze wil blokkeren, biedt het bedrijf WAVETRAP aan. Een andere oplossing, Glass Antenna, is gebaseerd op heel mooie glasantennes. Bernard Monville, directeur van Wave, beschrijft deze glasplaten en de voordelen ervan.

eligioonthaalalgprominent.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 31 – september 2022
Trots, actief onthaal en hospitality gaan hand in hand

Van bij de oprichting in 2011 lag de focus van eligio op het outsourcen van receptie- en officediensten. “Ons business model is hetzelfde gebleven, zij het dat het accent van het onthaalgebeuren nu explicieter op hospitality, totaalbeleving en het menselijke aspect ligt. Onze decentrale aanpak – werken met regio’s en clusters – zorgt ervoor dat we de lijnen met onze klanten-bedrijven en medewerkers kort kunnen houden”, aldus Hilde Vanhemelryck en Xavier Vandewiele, – samen met Annelies Haezendonck – Managing Partners van eligio.

fmxlgvitres3.jpeg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Een bredere kijk op schoonmaken

De XLG-groep is inmiddels veel meer dan alleen maar een schoonmaakbedrijf. Als belangrijke speler in het circuit van de dienstencheques, houdt het bedrijf zich ook bezig met werken aan gebouwen, oplossen van schadegevallen, … Wendbaarheid, veelzijdigheid en modulair ingrijpen maken het bedrijf tot een voorbeeld van ‘global facility’.

correctnederlandsbeeldadfpsorterenophetwerka3staand09werkkoffernl2.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
PMD sorteren op het werk? Doe zoals thuis…

De regels voor de inzameling van huishoudelijk PMD op de werkplek zijn dezelfde als die voor het sorteren van PMD thuis, wat de stap naar efficiënt sorteren op de werkplek vergemakkelijkt. En weet je bovendien dat bedrijven een welkomstpremie kunnen krijgen?

fmshreditbefreccearthday1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Gegevens vernietigen, een nuttige en verantwoorde activiteit

Shred-It is een referentie in de veilige en doelgerichte vernietiging van al dan niet gevoelige gegevens en hun dragers. Een uitstekende gewoonte die we moeten aanhouden in dit tijdperk van cybersecurity, de AVG en de nieuwe risico’s die de nieuwe manieren van werken met zich meebrengen.

mceupsfmsalicruondcontracten_1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
“Een omnium verzekering voor een UPS-systeem betaalt zichzelf terug”

MCE UPS is het levenswerk van Roger Aers, oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf dat sinds 2012 officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Ons businessmodel is gericht op groei. Om ons rendement verder te verhogen, zetten we ook in op ‘omnium’ onderhoudscontracten. Indien we ons verhaal tot bij de Facility Manager kunnen brengen, leidt dit meestal tot een positief resultaat”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

saltoovernamesdanalock.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Salto Systems gaat voor synergiën en nieuwe subniches

Sinds 2001 brengt Salto Systems geavanceerde wireless en keyless elektronische toegangscontrole-oplossingen op de markt. Met de overnames van Gantner en Cognitec Systems én verregaande samenwerking met Blue Field Smart Access wil de Spaanse fabrikant zijn aanwezigheid op de markt verder versterken. “Hun activiteiten liggen in de lijn van wat we al deden. Er zijn heel wat synergiën. We proberen in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in marktsegmenten”, aldus Eric Beling van Salto Systems België.

bluekit3s8a1139.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 27 – september 2021
Bluekit, energiebesparingen in de lift

De wet schrijft voor dat bovenin elke liftschacht een ventilatieopening aanwezig moet zijn. Dit is echter een bron van energieverlies in een gebouw. Gelukkig is er Bluekit! Een uniek systeem dat een luikje automatisch opent of sluit naargelang de ventilatiebehoefte. Gedaan met het energieverslindende schoorsteeneffect! Bluekit is de ideale anti-verspillingpartner voor alle gebouwen… In nieuwe en (vooral) bestaande gebouwen.

rittaledgeshelter.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 25 – maart 2021
Edge computing is een zaak van IT én facilities

In het licht van de toenemende 5G en cloudtoepassingen wint edge computing – letterlijk computing op de rand van het netwerk – aan belang. Aan deze technologische keuze is ook een praktische insteek verbonden: de fysieke implementatie van schakelkasten om edge computing mogelijk te maken. “Net zoals de technologische kant is ook de fysieke installatie bedrijfskritisch. De rol van de Facility Manager is even belangrijk, zij het anders, dan die van zijn IT-collega”, aldus Koen Van Hende van Rittal Belgium.

2a.JPG

COMPANY SPOT  
FM Magazine 25 – maart 2021
Verlaag het energieverbruik van je aircosysteem!

De energetische keuring van een aircosysteem biedt kansen om het rendement en de energie-efficiëntie te optimaliseren. Of hoe een kleine investering – die bovendien verplicht wordt opgelegd door de overheid – tegelijk kan leiden tot een verbetering van de binnenluchtkwaliteit én een verlaging van de energiefactuur.

jesusmachinbarrenasupervisorbarcelonaspainfoodindustry.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 23 – september 2020
“Proofing service en smart monitoring gaan hand in hand”

De nieuwe Anticimex Proofing Service past volledig in de ‘Integrated Pest Management’ werkwijze van het ongediertebestrijdingsbedrijf. “Onze proofing en smart monitoring oplossingen kunnen perfect hand in hand gaan. Proofing houdt het