img7064_1.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 33 – maart 2023
Bouwen aan je team: jong talent of ervaren professional?

De war for talent hertekent de arbeidsmarkt. Werkgevers moeten opnieuw hun beste beentje voorzetten om gemotiveerd nieuw talent aan te trekken. Dat betekent vaak een moeilijke keuze tussen jong talent met nieuwe kennis vanuit de academische wereld of ervaren professionals. Maar deze profielen kunnen nog extra meerwaarde bieden. Of hoe kan je de aanwerving van jong talent in plaats van ervaren professionals op een andere manier bekijken? En welke belangrijke rol kan de ervaren professional spelen?

nestorprojectenmarkttoegangscontrole.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Nestor Company klaar voor de projectenmarkt

Als specialist in kwalitatieve en hoogtechnologische producten voor toegangsautomatisering, inbraak alarm, automatic access, video-parlofonie en branddetectie heeft Nestor Company uit Deinze een stevige marktpositie opgebouwd. “Steeds meer klanten gaan voor de volledigheid en de complementariteit van ons productassortiment. Dit resulteert in meer aanvragen voor grootschalige projecten, waarbij de klant opteert voor een totaaloplossing en volledig ontzorgd wil worden“, zegt Armand Van den Bogaerde, General Manager van Nestor Company.

20027885l.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Brandveiligheid in jouw bedrijf, waar te beginnen?

Wanneer is een bedrijf brandveilig? Sommigen zijn al tevreden als er evacuatieplannen en veiligheidspictogrammen hangen of wanneer er blustoestellen zijn voorzien. Jammer genoeg zijn er vaak veel grotere gebreken die minder zichtbaar zijn, maar die wel een impact hebben op het voortbestaan van het bedrijf en de veiligheid van jouw personeel.

img20220913123936.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Vloerrenovatie transformeert kistenwasserij tot opslagruimte

Dagelijks gaan er bij BelOrta tot wel 4.000 ton groenten en fruit over de spreekwoordelijke toonbank. De kisten waarin zij verpakt en verhandeld worden, vinden steevast hun weg terug naar Sint-Katelijne-Waver, waar ze in de gebouwen van BelOrta gewassen en opgeslagen worden. Met de bouw van een nieuwe kistenwasserij werd dat proces de voorbije jaren nog verder geoptimaliseerd, terwijl de oude kistenwasserij in samenwerking met Avalon International tot circa 10.000 m2 opslagruimte voor leeggoed heringericht werd.

new165repoderaat.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
De Raat Security Products

Met ruim een halve eeuw ervaring is De Raat Security Products een naam in brand- en inbraakwerende kluizen. De onderneming met eigen vestigingen in België, Nederland en Engeland, voorziet haar klanten van geschikte kluizen, documentenkasten, hotelsafes, data- en computersafes, kassa- en afstortkluizen, sleutelberging, minibars, veiligheidsspiegels, explosiebestendige producten, (intelligente) lockers en garderobekasten. Van de meeste producten is er steeds een ruime voorraad waardoor een snelle levering mogelijk is.

vinkbvxuzleuventouwenpersoon.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Raamfolies op maat geven patiënten meer daglicht en comfort

Kunststofspecialist Vink uit Heist-op-den-Berg bouwt samen met 3M een netwerk van professionele 3M installers uit in de Benelux. De firma BVX uit Aarschot, Vink Preferred Installer, voerde een grootschalig project rond zonwering uit met de 3M Prestige 70 Exterior raamfolie in het UZ Leuven.

kinnarpswhitepaperwerkplektoekomst.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Een geslaagde werkplek in een hybride kantooromgeving

Veranderde werkpatronen en nieuwe manieren van werken in een hybride wereld stellen nieuwe eisen aan de werkplek. Het kantoor moet een aantrekkelijke en duurzame plek zijn waar mensen zich goed voelen, en de mogelijkheid hebben om optimaal te presteren. Een nieuwe white paper van Kinnarps geeft vijf kernprincipes aan die een succesvolle en duurzame kantooromgeving vormgeven.

1f_1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Uitrol AX-technologie op volle toeren

De Duitse fabrikant SimonsVoss Technologies GmbH brengt nieuwe toepassingen met de AX-technologie op de markt. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot heel wat voordelen, zoals één toegangsmedium voor alle sloten, geen problemen meer bij verlies van een sleutel en meer controle en zekerheid. Een bijkomend voordeel is de ongekende energie-efficiëntie van de digitale producten van SimonsVoss, wat meer dan een slok scheelt over de volledige levensduur. Het AX-gamma wordt uitgebreid met twee nieuwe ontwikkelingen: de digitale cilinder AX en de SmartLocker AX. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de vervanging van mechanische sluitsystemen door digitale sluitconcepten.

127879170l.jpg

EVENT  
FM Magazine 33 – maart 2023
FM DAY IN HET NIEUW

Er waait een nieuwe wind door FM Day (30 maart 2023). Na enkele moeilijke coronajaren vindt het kennis- en netwerkevent opnieuw plaats op zijn vast moment in het voorjaar, weliswaar op een andere locatie. En dat is niet de enige verandering. De voertaal is voortaan Engels en het congres bestaat uit zes topsprekers, waaronder een keynote speaker. Meer dan ooit wordt de brede FM-community aangesproken. Een gesprek met Tanja Barella (director belfa) en Filip Cossement (uitgever FM-Magazine), die traditiegetrouw de handen in elkaar slaan voor de organisatie van FM Day.

tarkettfmtourdmondedessoretracerecharge1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Groeigericht en duurzaam: vloeren made to be remade

In haar fabriek in Dendermonde produceert Tarkett het tapijt met de laagste circulaire CO2-uitstoot van Europa. Tarkett ziet het duurzaamheidsverhaal heel breed. Het combineert een doordacht groeibeleid, gebaseerd op een circulaire economie, innovatieve partnerships, stijlvol design en investeringen in mens en planeet. Getuige de nieuwe DESSO Origin Retrace & Recharge collecties.

cuberendezvousappwerkplek.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 33 – maart 2023
Reservatie app faciliteert flexwerkplekken

In de voorbije 10 jaar evolueerde Cube Lockers van specialist in lockers naar expert in totaaloplossingen voor de inrichting van (flex)werkplekken. Dan kan ook het optimaliseren van deze werkplekken – met o.m. een reservatiesysteem voor lockers, bureaus, meetingruimtes… – niet achterblijven. “Hiervoor gingen we op zoek naar de juiste partnerships en werken we samen met specialisten”, zegt Nancy Van den Eynde van Cube Lockers. “Met de Rendezvous app van NFS Technology schuiven we mee op met de markt.”

mg9969.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 33 – maart 2023
“FMTech is geen keuze meer, maar een must”

“Ben je een pionier, loop je met de massa mee of blijf je achterop? Welke strategische keuze maakt jouw bedrijf?” Aan het woord is Cindy Hermsen (CEO, Global Alliance of Facility Management Innovators) over het belang van FMTech en het omarmen van technologie. Maar wat omvat FMTech en wat is het verschil met PropTech? En hoe begin je eraan?