youngbelfa22042830jaarfmodiseehr129.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 30 – juni 2022
Ambitieus Odisee klaar voor uitdagende toekomst

Het event ’30 jaar FM’ – Celebrating the past. Debating the future werd door niemand minder dan een team van zeven FM-studenten uit het afstandsonderwijs georganiseerd. Dit binnen het kader van het vak Event Management en in partnership met belfa en young belfa. 203 aanwezigen tekenden op 28 april present op de Technologiecampus in Gent voor een boeiende netwerkavond met panelgesprek over duurzaamheidstrends en innovaties binnen FM.

fmxlgvitres3.jpeg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Een bredere kijk op schoonmaken

De XLG-groep is inmiddels veel meer dan alleen maar een schoonmaakbedrijf. Als belangrijke speler in het circuit van de dienstencheques, houdt het bedrijf zich ook bezig met werken aan gebouwen, oplossen van schadegevallen, … Wendbaarheid, veelzijdigheid en modulair ingrijpen maken het bedrijf tot een voorbeeld van ‘global facility’.

correctnederlandsbeeldadfpsorterenophetwerka3staand09werkkoffernl2.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
PMD sorteren op het werk? Doe zoals thuis…

De regels voor de inzameling van huishoudelijk PMD op de werkplek zijn dezelfde als die voor het sorteren van PMD thuis, wat de stap naar efficiënt sorteren op de werkplek vergemakkelijkt. En weet je bovendien dat bedrijven een welkomstpremie kunnen krijgen?


Workplace Showcase
fmshreditbefreccearthday1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Gegevens vernietigen, een nuttige en verantwoorde activiteit

Shred-It is een referentie in de veilige en doelgerichte vernietiging van al dan niet gevoelige gegevens en hun dragers. Een uitstekende gewoonte die we moeten aanhouden in dit tijdperk van cybersecurity, de AVG en de nieuwe risico’s die de nieuwe manieren van werken met zich meebrengen.

fmgreenofficebornestabledetritrigo.JPG

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
Op en top groene terminals

Afval sorteren is een topprioriteit. GreenOffice focust zich op gescheiden afvalinzameling met een assortiment gebruiksvriendelijke, ergonomische en zelfs intelligente ‘terminals’ voor installatie in bedrijven. Doel: gewone vuilnisbakken doen vergeten.

mceupsfmsalicruondcontracten_1.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
“Een omnium verzekering voor een UPS-systeem betaalt zichzelf terug”

MCE UPS is het levenswerk van Roger Aers, oprichter in ’92 en architect van het Evergemse bedrijf dat sinds 2012 officieel distributeur in ons land is van de UPS-systemen van de Catalaanse fabrikant Salicru. “Ons businessmodel is gericht op groei. Om ons rendement verder te verhogen, zetten we ook in op ‘omnium’ onderhoudscontracten. Indien we ons verhaal tot bij de Facility Manager kunnen brengen, leidt dit meestal tot een positief resultaat”, aldus zoon Kurt Aers, zaakvoerder van MCE UPS.

20160606kbcgent126.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
Scoor met een buitenomgeving die altijd straalt

De buitenomgeving is het visitekaartje van bedrijven. Ze kan het imago naar een hoger niveau tillen. U bent overtuigd, maar vraagt zich af hoe u dit best aanpakt en doortrekt voor al uw sites? Ziet u even door de bomen het bos niet meer? Dan is een slimme aanpak, waarbij u ontzorgd wordt door een externe expert, de oplossing.

saltoovernamesdanalock.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Salto Systems gaat voor synergiën en nieuwe subniches

Sinds 2001 brengt Salto Systems geavanceerde wireless en keyless elektronische toegangscontrole-oplossingen op de markt. Met de overnames van Gantner en Cognitec Systems én verregaande samenwerking met Blue Field Smart Access wil de Spaanse fabrikant zijn aanwezigheid op de markt verder versterken. “Hun activiteiten liggen in de lijn van wat we al deden. Er zijn heel wat synergiën. We proberen in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in marktsegmenten”, aldus Eric Beling van Salto Systems België.

wcblacktempoflux3763030delabie.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
Stijlvol zwart sanitair

De indruk die bezoekers opdoen van een openbaar gebouw of organisatie wordt mee bepaald door de sfeer van de sanitaire ruimten. Als de bezoekerstoiletten duidelijk een sluitpost in het budget waren, dan straalt dat ongunstig af op de hele organisatie. Daarom streven beheerders ernaar om het gebruik van een sanitaire ruimte tot een aangename ervaring te maken. De uitrusting moet niet alleen functioneel, maar ook stijlvol zijn. In dit kader brengt Delabie een hele reeks componenten uit in elegant en trendy zwart.

karcherdemodaymunicipalaanwezigen.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Multifunctionele en flexibele straatveegmachines

Recent organiseerde Kärcher een drukbijgewoonde Demoday Municipal in De Montil in Affligem. Meer dan 200 aanwezigen uit gemeentebesturen, intercommunales etc volgden de presentaties en demo’s van Kärcher multifunctionele straatveegmachines en Holder multi-inzetbare werktuigdragers. Na de lunch kon men zelf met de voorgestelde machines rijden en deze testen.

cubeeindhovenkasten.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Optimale kantoorbeleving met focus op ergonomie en design

Nu het telewerken deels wordt teruggeschroefd wordt de beleving op kantoor weer belangrijker. Van specialist in lockers is de firma Cube Lockers uit Mechelen uitgegroeid tot een totaalaanbieder van kantoorinrichting. De vraag van klanten naar akoestische lockerwanden heeft Cube Lockers doen evolueren in de richting van totale kantoorconcepten. Zo blijkt uit een project dat, op vraag van een bestaande klant, werd gerealiseerd op de High Tech Campus in Eindhoven.

123797433l.jpg

FLEXIBILITEIT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Het nieuwe normaal: what’s in a name?

EY, Proximus en Vlerick Business School zijn het erover eens: flexibiliteit is het sleutelwoord binnen het nieuwe normaal. De invulling verschilt echter van organisatie tot organisatie. Een one size fits all bestaat niet, al tekenen een aantal grote lijnen zich af.