thehub27.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
‘The hub’: het kloppend hart van TVH

TVH is een multinational met een familiaal karakter en de West-Vlaamse ondernemersspirit, wat zich onder meer uit in de zorg voor de medewerkers en de werkomgeving. Het is binnen dat kader dat ‘The Hub’, een duurzaam nieuwbouwproject van 13.000 m², op 31 maart opent aan de hoofdingang van de site in Waregem. Het bundelt tal van faciliteiten, vangt de ruimtenood op, verduidelijkt het TVH-verhaal en zet volop in op ontmoeting en samenwerking, onder meer via het imposant Experience Center.

cuslcleaning20fernandletistimg6892.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
De schoonmaak van ziekenhuizen beheren 2.0

De Cliniques Universitaires Saint-Luc hebben het beheer van al hun schoonmaakactiviteiten geïnformatiseerd. Een primeur voor België! Dubbele doelstelling van het in 2018 gelanceerde project: de organisatie van het werk van de 300 schoonmaaksters rationaliseren en de geleverde dienst optimaliseren en rendabeler maken. En de uitdaging is aangenomen.

flos2018park5172dpifotografievalerieclarysse101.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Hier werkt men in een oase van rust”

Parc 51 is omgeven door 3,5 ha bos en weiland. Biodiversiteit krijgt er alle kansen en de campushond is er graag gezien. Hier kiezen de bewoners voor natuur, wellbeing en kwaliteit. Ben Goossens (zaakvoerder Parc 51): “We renoveerden twee gebouwen en een derde duurzaam gebouw is in ontwikkeling, waarbij we op vraag van de markt meer focussen op aparte kantoren. De nood aan professionele werkplekken blijft hoog.”

srpb16silvertowercafetavecmonde.JPG

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een 100% eigen bedrijfsrestaurant, ‘good food’ en zelfgemaakte bereidingen!

De GOB heeft de gelegenheid van zijn intrek in de nieuwe Iris Tower aangegrepen om zich toe te rusten met een vernieuwend bedrijfsrestaurant. Het 100% homemade ‘good food’-aanbod wordt bereid door een eveneens 100% homemade team dat voor 50% bestaat uit jongeren in een eerste baan. Een grote uitdaging, want met 2.100 werkplekken in de toren moet het restaurant 700 tot 900 maaltijden per dag kunnen serveren. Met een focus op kwaliteit, financieel evenwicht en medewerkerstevredenheid loopt de formule sinds eind 2020 op rolletjes.

evsenergyprogrampvetcfernandletistimg6983.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een driedimensionaal “Energy Program”

Om zijn in 2016 gelanceerde “Energy Program” uit te voeren, heeft het Luikse bedrijf EVS in 2020 een driedimensionale aanpak uitgewerkt. Het bedrijf heeft zijn installatie van zonnepanelen uitgebreid van 600 naar 2.300 panelen, heeft op zijn parkeerterreinen zijn eerste laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst en heeft een innovatief systeem ontwikkeld (waarbij regenwater en elektriciteit gecombineerd worden) om de serverruimtes te koelen. Voor een zuinigere, duurzamere en modernere aanpak.

es2.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Wij zijn de Airbnb voor flexibele werkplekken”

Het succes van Deskalot overtreft alle verwachtingen. Waar het de eerste maand de ambitie was om vijf locaties via het platform aan te bieden, werden dat er 75. De website werd overspoeld met bezoekers en momenteel kan men op meer dan 1.000 locaties een ‘derde werkplek’ vinden. CEO Jonas Pollet: “Deskalot wil op termijn het grootste kantoor ter wereld worden door gebruik van de bestaande ruimte.”

building.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Nieuwe hoofdzetel weerspiegelt de visie van de bank”

BNP Paribas Fortis, ‘De bank voor een wereld in verandering’, viert dit jaar haar 200ste verjaardag op de site in Brussel. Kers op de taart is ongetwijfeld de opening van de nieuwe hoofdzetel. Die centraliseert alle werknemers van de bank in Brussel op één site bestaande uit drie gebouwen: Warandeberg, Kanselarij en het Koningsstraatgebouw. Het nieuw gebouw weerspiegelt de dynamische visie van de bank. Het is niet alleen een architecturaal pareltje, maar blinkt ook uit op het vlak van duurzaamheid, efficiëntie en connectiviteit.

12465370l.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Facility Awards 2022

Op 19 mei (datum onder voorbehoud) wordt tijdens de live uitreiking van de Facility Awards het ‘Project of the Year’ bekendgemaakt. Welk project volgt onder meer AZ Sint-Maarten, Brussels Airport en FOD Mobiliteit op? Het wordt één van deze zeven genomineerden:

peterdierickx202110facilityawardsc215.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 28 – december 2021
FACILITY AWARDS

Het geduld van de vijf finalisten voor de prestigieuze belfa-award ‘Facility Manager of the Year’ werd door de coronacrisis danig op de proef gesteld. Op 14 oktober was het eindelijk zover. Peter Dierickx (facilitair directeur AZ Maria Middelares) kwam als winnaar uit de bus tijdens een live event in Brussels Expo. Hij volgt Jan Flament op als Facility Manager of the Year.

img8394_4.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 21 – maart 2020
“De Navo, een unieke facilities-ervaring”

Met zijn 45 jaar leidt Patrick Sonveaux de facilities en infastructuur van de Navo in Brussel met diplomatieke handigheid. Twee jaar geleden heeft hij samen met zijn team de verhuizing van het oude terrein naar de nieuwe megastructuur van

ethiassebastienlaportefernandletistimg8426.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 21 – maart 2020
“Groeien en laten groeien”

Sébastien Laporte is de atypische, innovatieve Facility Manager van verzekeringsgroep Ethias. In zijn menselijke en welwillende stijl heeft de Luikenaar geleidelijk alle hefbomen verkregen die nodig zijn om te streven naar ‘operationele

jochemhansencegeka3dezefotobestdenkikookglimlachanderenogalserieus.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 21 – maart 2020
“De facility-afdeling moet goed kunnen luisteren en communiceren”

Jochem Hansen werkt sinds 2004 bij Cegeka, een toonaangevend bedrijf in de technologiesector. Eigenaarschap, authenticiteit, ontwikkeling, ondernemerschap, van dichtbij meemaken, respect en kostenbewustzijn vormen het DNA van het familiebedrijf.