ferreverstraeteportretfoto2.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Elke gebruiker betrekken in de zorg voor werkgeluk”

Bij Vanden Broele N.V. is er een party comité, worden er geregeld voor het hele team ‘croques op de noene’ geserveerd en mag een sollicitant zich tijdens een kennismakingsgesprek al eens uitleven aan de pingpongtafel. De huiselijke sfeer is nooit veraf in het familiaal bedrijf. Ferre Verstraete kreeg er na zijn studies meteen de kans om als Facility & Safety coördinator zijn kennis in de praktijk toe te passen: “Mijn werkgever erkent het belang van facility management en geeft mij als jonge professional alle kansen. Ik wil vooral verder inzetten op ownership, werkgeluk en optimalisering.”

141092f0029azni.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Mijn team vleugels geven”

In oktober 2021 maakte Sofie Verbeke, ziekenhuisapotheker van opleiding, een carrièreswitch. Ze ging bij VITAZ (sinds 2022 een fusie van AZ Lokeren en AZ Nikolaas) aan de slag als facilitair directeur. Binnen deze nieuwe functie focust ze op haar sterkte, people management: “Het was een grote, maar fantastische sprong voor een apotheker zonder ervaring in de facilitaire wereld. Wat het voor mij zo boeiend maakt, is dat mijn job in deze specifieke ziekenhuisomgeving het plusje is. We hebben veel soorten klanten, waarvan onze patiënt de ultieme is. Als facilitair departement maken wij de zorg mogelijk in een ziekenhuis.”

img6934.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“FM is de sleutel op het vlak van customer centricity”

Nog voor het einde van haar stage bij Brussels Airport Company kreeg Lien Coomans (Facility Services manager) de vraag om er aan de slag te gaan. Op basis van een succesvol doorgroeitraject werd haar na 3,5 jaar de functie van Facility Services manager aangeboden: “De luchthaven is als een microbe die je gebeten heeft. Het is iets heel bijzonders. Ik greep de kansen met beide handen, waardoor ik onze service naar een hoger niveau kan tillen.”

img97772.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
‘Mijn drijfveer is het welzijn van gebouwen en hun inzittenden’

Thomas Zicot heeft de Facilities van NetCompany-Intrasoft in België een echte boost gegeven. De oprichting van een afdeling die deze naam waardig is, de voltooiing van de nieuwe vestiging ArtsLux die gewijd is aan de helpdeskactiviteiten, de ontwikkeling van hulpmiddelen om de communicatie tussen de drie Brusselse vestigingen en die in Luxemburg, die gerenoveerd gaat worden, te verbeteren... De pragmatische, empathische en vastberaden dertigjarige houdt ervan om de ene uitdaging na de andere met behendigheid aan te gaan en dingen voor mekaar te krijgen.

stijnvandenacker.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Facility management met een heartbeat”

En daar hoort ook schoonmaakrobot Billie bij, die overdag vrolijk door de centrale laan rijdt.

img6869.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Voor mij draait alles om mensen”

In de ontvangsthal van het Telenet-hoofdkantoor in Mechelen komt een vriendelijke onthaalmedewerker mij tegemoet en biedt mij in afwachting een drankje aan. Het geeft mij een goed gevoel. En dat is net wat Guy Storms (Facilities Manager Telenet) gelukkig maakt: “We waren in België een pionier op het vlak van proactief onthaal. Iets betekenen voor mensen, daar draait het allemaal om voor mij. Ik maakt het leven voor de mensen in het gebouw aangenamer. Ik zorg ervoor dat het voor iedereen goed is en blijft. Er bestaan geen pasklare oplossingen. Het is vooral belangrijk dat het werkt voor jouw bedrijf en binnen jouw bedrijfscultuur.”

img7064.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Tonen dat we er als overheid staan”

De overheid krijgt weleens kritiek te slikken van een buitenwereld die soms onvoldoende geïnformeerd is. Met haar deelname aan de Facility Awards wil An Sprenghers vooral kennis delen en tonen dat de overheid er staat. In haar functie als Directeur Facility bij de VDAB realiseert ze de vastgoedstrategie vanuit de noden van de dienstverlening en binnen het kader van de kernopdracht van de VDAB: “Ik ben er fier op dat we in het volledige strategische verhaal meedenken en dit ook uitwerken.”

img6762.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 33 – maart 2023
“Positieve impact creëren”

Je zou het niet meteen verwachten, maar in Erembodegem-Dorp is een site van het wereldwijd medisch-technologisch bedrijf Becton Dickinson (BD) gevestigd. Een bewuste keuze, zoals de evolutie die de site op vijf jaar tijd doormaakte. Nathalie Cloet (Senior Manager Facilities Europe): “De diverse renovaties, de overgang naar Activity-Based Working en de implementatie van het hybride werken, zorgden ervoor dat onze site nu echt de waarden van het bedrijf uitademt. Het gaat voor mij vooral over positieve impact creëren of op het einde van de rit terugkijken en zien dat je het verschil gemaakt hebt.”

thehub27.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
‘The hub’: het kloppend hart van TVH

TVH is een multinational met een familiaal karakter en de West-Vlaamse ondernemersspirit, wat zich onder meer uit in de zorg voor de medewerkers en de werkomgeving. Het is binnen dat kader dat ‘The Hub’, een duurzaam nieuwbouwproject van 13.000 m², op 31 maart opent aan de hoofdingang van de site in Waregem. Het bundelt tal van faciliteiten, vangt de ruimtenood op, verduidelijkt het TVH-verhaal en zet volop in op ontmoeting en samenwerking, onder meer via het imposant Experience Center.

cuslcleaning20fernandletistimg6892.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
De schoonmaak van ziekenhuizen beheren 2.0

De Cliniques Universitaires Saint-Luc hebben het beheer van al hun schoonmaakactiviteiten geïnformatiseerd. Een primeur voor België! Dubbele doelstelling van het in 2018 gelanceerde project: de organisatie van het werk van de 300 schoonmaaksters rationaliseren en de geleverde dienst optimaliseren en rendabeler maken. En de uitdaging is aangenomen.

flos2018park5172dpifotografievalerieclarysse101.jpg

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Hier werkt men in een oase van rust”

Parc 51 is omgeven door 3,5 ha bos en weiland. Biodiversiteit krijgt er alle kansen en de campushond is er graag gezien. Hier kiezen de bewoners voor natuur, wellbeing en kwaliteit. Ben Goossens (zaakvoerder Parc 51): “We renoveerden twee gebouwen en een derde duurzaam gebouw is in ontwikkeling, waarbij we op vraag van de markt meer focussen op aparte kantoren. De nood aan professionele werkplekken blijft hoog.”

srpb16silvertowercafetavecmonde.JPG

FACILITY AWARDS  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een 100% eigen bedrijfsrestaurant, ‘good food’ en zelfgemaakte bereidingen!

De GOB heeft de gelegenheid van zijn intrek in de nieuwe Iris Tower aangegrepen om zich toe te rusten met een vernieuwend bedrijfsrestaurant. Het 100% homemade ‘good food’-aanbod wordt bereid door een eveneens 100% homemade team dat voor 50% bestaat uit jongeren in een eerste baan. Een grote uitdaging, want met 2.100 werkplekken in de toren moet het restaurant 700 tot 900 maaltijden per dag kunnen serveren. Met een focus op kwaliteit, financieel evenwicht en medewerkerstevredenheid loopt de formule sinds eind 2020 op rolletjes.