belfatesimoniallievendebafacility.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 38 – mei 2024
Testimonial --- Lieven Vandriessche, Facility Manager Deba Facility nv

Lieven Vandriessche werkte jaren in de schoonmaaksector, algemeen erkend als de onontbeerlijke basisservice binnen de facilitaire dienstverlening. De talrijke contacten met Facility Managers aan klantzijde openden de brede wereld van Facility Management als vakgebied. “Het was de rijke afwisseling van het vakgebied die me aansprak om de overstap te maken” blikt Lieven Vandriessche terug.

testimonialbelfaels.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 36 – december 2023
“Belfa is een inspiratiebron en klankbord”

Els Vandenbulcke is bij Stad Gent als strategisch vastgoedcoördinator verantwoordelijk voor het omvangrijk patrimonium van de stad: “We bekijken continu hoe we het op drie niveaus beter kunnen doen: op het vlak van locatie, gebruik en inrichting. Belfa is binnen dat kader zowel een inspiratiebron als een klankbord.”

fmmagwendywanging.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 35 – september 2023
Wendy Wang – Facility Services Expert au sein de l’équipe Corporate Real Estate & Facility Services d’ING -

Aujourd’hui, la gestion facilitaire nécessite une vraie polyvalence. Wendy Wang en est la preuve vivante. L’experte en Facility Services de ING est sur tous les fronts : éco-responsabilité, bâtiments, bien-être du personnel…

annelies_1.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 32 – december 2022
“Objectieve opleidingen over recente sectorevoluties”

Het facilitair team speelt vaak een haast onzichtbare rol in de coulissen van organisaties, maar is een onmisbare schakel in het bedrijfsbeheer en het bedrijfsresultaat”, onderstreept Annelies De Moor (projectleider-coördinator Renovatie Zuidertoren, Dienst Logistiek en Financiën). Het belfa-lidmaatschap ziet ze als een opportuniteit om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen de sector.

testimonialstevenvanhecke.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 31 – september 2022
Testimonials

Deutsche Bank maakte eind 2011 de omslag naar outsourcing. Sindsdien komt Steven Van Hecke veel minder in rechtstreeks contact met leveranciers: “belfa helpt me om op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt op de markt. Dit zowel op het vlak van innovaties als van regelgeving. Op die manier onderhoud ik de contacten met andere facility managers en leveranciers.”

testimonialbendemol.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 31 – september 2022
“Zeer gevarieerd aanbod”

Ben Demol apprecieert vooral het uitgebreid aanbod van belfa: “Dit gaat van een specifieke opleiding tot een infosessie, een rondetafel of een bedrijfsbezoek. Ik probeer er steeds minstens één idee of oplossing uit te pikken, die ik ook intern communiceer.”

20211217ferreverstraetehires007.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Enorme stappen gezet dankzij het belfa-netwerk”

“Je kan enorme stappen zetten via het belfa-netwerk. Zeker wanneer je als student in het werkveld terechtkomt”, aldus Ferre Verstraete (facility & safety coordinator Vanden Broele Group”.

josdevan.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Een wisselwerking van geven en nemen”

Het belfa-lidmaatschap is voor Jos Devan (facility & security coordinator Commscope) leren van elkaar, informatie en inspiratie opdoen: “Het is een wisselwerking van geven en nemen”.

ledencafe.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 28 – december 2021
Informeel netwerken in ons virtueel ledencafé!

Belfa nodigt jou graag uit in het maandelijks virtueel ledencafé! Wat dit precies inhoudt? Geen thema of activiteit op de agenda. Alles staat in het teken van een informeel netwerkmoment onder collega’s. Of zit je met bepaalde vragen die je graag in de groep gooit? Dan is dit het moment! Dat vinden ook onderstaande leden.

nelesteylaerts2.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 28 – december 2021
“Ik steek ontzettend veel op van de belfa-activiteiten”

Nele Steylaerts werkt 25 jaar in het hoofdkantoor van Argenta. Tot ze in mei 2020 de functie van facilitair verantwoordelijke voor de soft services op zich nam, was ze teamleider Facilities. Een zeer bewuste keuze met het oog op nieuwe uitdagingen: “Ik maak zoveel mogelijk gebruik van de belfa-activiteiten om kennis op te doen en mee te zijn met de huidige ontwikkelingen.”

testimonialpetrabeylemansgalapagos.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 27 – september 2021
“Webinars bieden veel info binnen korte tijdspanne”

Galapagos doet research naar en ontwikkeling van kleine moleculegeneesmiddelen met innovatieve werking. Petra Beylemans is ruim twee jaar facility coordinator in de Mechelse vestiging, hoofdzakelijk voor de soft services. De interessante opleidingen en infosessies die dieper ingaan op de ontwikkelingen binnen het vakgebied vormden de aanleiding om lid te worden van belfa. De webinars vallen in het bijzonder in de smaak.

testimonialannehoekstra.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 27 – september 2021
“belfa als sparringpartner”

Anne Hoekstra heeft ongeveer acht jaar ervaring in Facility Management en werkt sinds ruim een jaar als Facility Coordinator bij Alken-Maes, waar ze facilitair verantwoordelijke is voor de hard en soft services van twee kantoren en drie brouwerijen. Ze vindt in het belfa-lidmaatschap een sparringpartner en manier om de recente ontwikkelingen binnen het vakgebied te volgen.

testimonialbelfavickytielemanscompass.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 26 – juni 2021
“Aanvoelen wat er leeft bij facility managers inzake catering”

Vicky Tielemans gaat binnen haar job als business manager op zoek naar nieuwe klanten voor Compass Group, dat momenteel ongeveer 1.500 medewerkers telt. Het belfa-lidmaatschap brengt haar op een andere manier in contact met facility managers, wat resulteert in waardevolle input omtrent bedrijfscatering.

belfatestimonialsdsc0153annsofiedegucht.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 26 – juni 2021
“Mijn rugzak vullen met kennis”

Ann-Sofie De Gucht werkt sinds 2015 bij North Sea Port, dat momenteel 250 medewerkers telt (waarvan 140 in België). Ze ging van start als dossierbeheerder/preventieadviseur en groeide door naar teamcoördinator soft facilities (België -Nederland). Via het belfa-lidmaatschap volgt ze onder meer de ontwikkelingen op inzake jobgerelateerde thema’s.

tomverbruggenimg0703.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 25 – maart 2021
Opleidingen als sterke troef

Tom Verbruggen studeerde af als Bouwkundig Ingenieur en heeft altijd een warme interesse in gebouwen gekoesterd met een voorliefde voor sterkteleer. Na zijn studies volgden diverse technisch georiënteerde functies. De ambitie groeide om door te groeien naar een managementfunctie en nu 16 jaar geleden zag hij een vacature voor een ‘Directeur Gebouwen en Logistiek’ bij De Voorzorg. “Dat omvat in deze organisatie Facility Management, Real Estate management, aankoopbeheer en fleet management” licht Tom Verbruggen toe. “In totaal gaat het om de aansturing van een 70-tal medewerkers (VTE), waaronder een eigen schoonmaakploeg”.

enzamirisola.JPG

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 25 – maart 2021
Een sterke connectie met het vakgebied

Enza Mirisola begon haar loopbaan bij Deloitte, waarna ze in 2013 de overstap maakte naar één van hun klanten, Befimmo SA/NV, een Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV), die toen al 850.000m² verhuurde oppervlakte beheerde. “Facility Management bestond er nog niet” blikt Enza Mirisola terug. “Ik ging eerst aan de slag in het financieel departement, waar rapportering en budgetopvolging mijn taken waren. Daarna volgde budget management en werd ik directe assistente van de COO. Excel was zowat mijn enige collega en ik had behoefte aan meer menselijk contact…”.

regine2.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 24 – december 2020
Een bron van inspiratie

Régine Bruyère begon in 1997 bij DBAssociates en is vandaag Senior Account Manager bij AREMIS voor Franstalige en internationale klanten, waaronder Europese instellingen en Belgische administraties, de farmaceutische sector, enz.

kristelpannekoekliefotoshootemployeesinterns1van4finaleselectie72.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 24 – december 2020
De fascinatie van variatie en praktijkervaring

Kristel Pannekoek kreeg vanuit een eerder toevallige praktijkervaring de microbe voor het vakgebied goed te pakken. Vandaag is ze actief als zelfstandig Facility Manager voor enkele organisaties, waarvan de grootste het advocatenkantoor ‘Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick’ is, met 170 medewerkers.

martineblommeageas.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 21 – maart 2020
“Mee zijn met de FM-trends”

Martine Blomme is offficemanager van het Corporate Center van Ageas, een Belgische verzekeraar actief in twaalf landen. Ageas stelt 13.000 mensen tewerk en heeft onder andere 75% aandeel in AG Insurance.

jdmackelbert.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 21 – maart 2020
“Facility Management beter begrijpen”

Jean-Didier Mackelbert is werkzaam als salesmanager bij 2tec2, een bedrijf gespecialiseerd in onderhoudsvriendelijke en duurzame vloerbekleding. Zowat een jaar geleden sloot hij aan bij IFMA om “nieuwe relaties aan te knopen en het vakgebied van

claudekouame.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 19 – september 2019
“Facility Manager centrale figuur in bedrijf van morgen”

Na zijn universitaire opleiding startte Claude Kouamé in de retail, waar hij enkele managementfuncties uitoefende. Zo kwam hij in contact met ISS, waar een managementvacature openstond.