shesgreatassettothecompany20230201210533utc.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 35 – september 2023
SDG’s: je kent ze wel, toch?

De SDG’s of Sustainable Development Goals krijgen eens alsmaar prominentere rol binnen facility management. Denk maar aan de ontwikkeling van nieuwe gebouwen, de catering van het bedrijfsrestaurant en zelfs het welzijns- en personeelsbeleid binnen de (facilitaire) organisatie. De 17 SDG’s zijn gebaseerd op vijf fundamenten: people, planet, prosperity, peace en partnerships. Ze voeden duurzaamheid, duurzame ontwikkeling en duurzame bedrijfsvoering. Dit zowel doorheen de organisatie als het facility management van de organisatie. In deze bijdrage focussen we op SDG 4, 6 en 12.

foto1.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 34 – juni 2023
“Facilities dragen zorg voor de zorg”

Anneleen D’hoop vond haar passie voor facilities in de zorg. Momenteel is ze domeinverantwoordelijke facilitaire diensten bij AZ Delta, waar ze zichzelf omschrijft als een ‘tactische kameleon’ die ‘zorg draagt voor de zorg’.

img7064_1.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 33 – maart 2023
Bouwen aan je team: jong talent of ervaren professional?

De war for talent hertekent de arbeidsmarkt. Werkgevers moeten opnieuw hun beste beentje voorzetten om gemotiveerd nieuw talent aan te trekken. Dat betekent vaak een moeilijke keuze tussen jong talent met nieuwe kennis vanuit de academische wereld of ervaren professionals. Maar deze profielen kunnen nog extra meerwaarde bieden. Of hoe kan je de aanwerving van jong talent in plaats van ervaren professionals op een andere manier bekijken? En welke belangrijke rol kan de ervaren professional spelen?

youngbelfafm32.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 32 – december 2022
SDG’s: je kent ze wel! Toch?

De SDG’s of Sustainable Development Goals van de United Nations krijgen een alsmaar prominentere rol binnen facility management. Denk maar aan de ontwikkeling van nieuwe gebouwen, de catering van het bedrijfsrestaurant en het welzijn- en personeelsbeleid binnen de (facilitaire) organisatie. De SDG’s worden gedragen door vijf fundamenten: people, planet, prosperity, peace en partnerships.

youngbelfafotoiemevandemoortele.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 31 – september 2022
YOUNG BELFA

Ieme Van de Moortele, junior property manager bij CBRE Belgium, koos voluit voor vastgoedbeheer door zijn enorme interesse in hard facilities. Met een rugzak vol kennis over facility management en vastgoedbeheer weet hij als geen ander op een flexibele manier duurzame oplossingen te vinden. Een echte kameleon in facility management. Een gesprek met young belfa.

youngbelfa22042830jaarfmodiseehr129.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 30 – juni 2022
Ambitieus Odisee klaar voor uitdagende toekomst

Het event ’30 jaar FM’ – Celebrating the past. Debating the future werd door niemand minder dan een team van zeven FM-studenten uit het afstandsonderwijs georganiseerd. Dit binnen het kader van het vak Event Management en in partnership met belfa en young belfa. 203 aanwezigen tekenden op 28 april present op de Technologiecampus in Gent voor een boeiende netwerkavond met panelgesprek over duurzaamheidstrends en innovaties binnen FM.

juisteversiesavethedate.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 29 – maart 2022
30 jaar FM – Opleiding Facility Management viert 30-jarig bestaan

Op donderdag 28 april 2022 viert Odisee het 30-jarig bestaan van de bacheloropleiding Facility Management op de Technologiecampus in Gent. De directie van de opleiding vertrouwde de organisatie van het evenement toe aan een groep FM-studenten uit het afstandsonderwijs. Dit kadert binnen de leerdoelen van het vak Event Management, waarin de FM’ers in spé een verscheidenheid aan kennis en skills moeten toepassen.

artistimpressionvalley1800x1613_2.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 28 – december 2021
Young belfa

Iedereen kent de drie P’s van duurzaamheid, die John Elkington in 1994 opstelde als richtlijn voor duurzame ontwikkeling. People, Planet en Profit ofwel de effecten van bedrijfsvoering op de mensen, de planeet of het leefmilieu en de economische winst. In navolging van de Millenniumdoelstelling (2000-2015) en de Agenda 2030 werden de drie P’s uitgebreid naar de vijf P’s van duurzaamheid, waaruit de wereldberoemde Sustainable Development Goals van de United Nations volgden.

youngbelfatessbruneel.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 27 – september 2021
Facility is nooit op vakantie

Tess Bruneel evolueerde van planmatige scout tot alumnus van de opleiding Facility Management en is sinds april 2021 de nieuwe property manager bij BnbSupport. De start-up voorziet in onderhoudsdiensten voor vakantiewoningen en het administratief ontzorgen van de woning-eigenaren. Ook wil BnbSupport de brug zijn tussen eigenaren en gasten en voorzien in de online publicatie van de vakantiewoningen op onder andere Airbnb en Booking.com.

youngbelfaklaartje.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 26 – juni 2021
Young belfa

Na haar opleiding Hotelmanagement, maakte Klaartje Delanghe kennis met de opleiding Facility Management en het werkveld. Aan de basis lag haar ondernemingsdroom om een woonzorgcentrum in combinatie met een kinderdagverblijf te runnen. Sinds 1 januari 2019 is ze de ambitieuze Teamlead Toegangscontrole binnen het Universitair Ziekenhuis Gent. Een gesprek met Young belfa.

youngifma20210113groepsfotoyifma.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 25 – maart 2021
Een frisse doorstart voor young belfa 

Acht jaar liggen al achter ons sinds young belfa werd opgestart door een aantal enthousiaste afgestudeerden en starters. Facility Management is een vakgebied waarin voortdurende verandering vanzelfsprekend is. Logisch dus dat ook young belfa kiest voor een nieuwe aanpak, dit op initiatief van Tessa Fermont, Facilitair Coördinator bij Bioscape in Gent. “Bedoeling is om young belfa als werkgroep te laten leven, geïntegreerd in belfa” verduidelijkt Tessa Fermont.“ Tijdens onze eerste, noodgedwongen virtuele opstartmeeting, kregen we meteen veel positieve reacties; velen onder ons willen dat er wat gebeurt!”. Dat leidde al snel tot de samenstelling van een eerste kerngroep: Céline Bastien, Tessa Fermont, Giovanni Michiels, Frederick Van Hulle en Ferre Verstraete.  

20201014113254.jpg

YOUNG BELFA  
FM Magazine 24 – december 2020
Dagelijkse uitdagingen ombuigen in resultaten

Tessa Fermont straalt een spontaan enthousiasme en innemende dynamiek uit, zoals we dat graag zien bij Facility Managers. Een folder van de Odisee campus in Gent die op het ogenblik van haar studiekeuze hoger onderwijs in de bus viel, bracht haar voor het eerst in contact met het begrip Facility Management. Het bijwonen van een infosessie en het inkijken van de cursussen deed de rest, en bracht haar ook bij Young IFMA.