infografikaicons1_1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Maximale beveiliging is essentieel voor de bescherming van slimme gebouwen tegen cyberaanvallen

Dat het uiterst belangrijk is om te zorgen voor veiligheid en om hoge beveiligingsstandaarden te hanteren, zodat slimme gebouwen en essentiële data tegen verlammende aanvallen kunnen worden beschermd, zal niemand ontkennen, zo verklaart 2N, de wereldwijde leider in IP-access control systems. Om aandacht te schenken aan de maand voor cyberveiligheid heeft 2N in samenwerking met het Kaspersky, de wereldleider op het gebied van cyberveiligheid, essentieel advies gepubliceerd om de consument, maar ook beheerders van bedrijfsgebouwen, in staat te stellen zich tegen cyberaanvallen te wapenen.

pagina4en5officespacesinventoryandoptimizationfinalblindreportshort4.jpg

TRENDS  
FM Magazine 24 – december 2020
Kosten besparen én meerwaarde creëren

Hoe bespaar je zonder risico’s te nemen, medewerkers te ontslaan of in te boeten op kwaliteit en tevredenheid? Op een positieve manier kosten besparen is ook in coronatijden geen onmogelijke opdracht. Op korte termijn liggen de quick wins vaak voor het rapen, alleen worden ze dikwijls over het hoofd gezien. En het loont zeker de moeite om de bestaande contracten onder de loep de nemen. Enkele tips inzake optimalisatie van vastgoed, workplace en facility management. Of hoe bedreigingen opportuniteiten worden.

vlabo00triplacoprintacousticsbetekom.jpg

PROJECT  
FM Magazine 24 – december 2020
Akoestisch comfort in uitdagende herbestemming

De herbestemming en architecturale integratie van bouwkundig erfgoed kan tot prachtige en karaktervolle realisaties leiden. Dat gaat desgelijks op voor de nieuwe kantoren van Vlabo-Invest in Betekom, waarbij een sobere nieuwbouw tegen en rond de historische Puttenbergmolen aanleunt. Onvermijdelijk brengt zo’n project echter ook een aantal pittige uitdagingen met zich mee. Triplaco Print Acoustics zorgde er in ieder geval voor dat het akoestisch comfort in dit unieke landschapskantoor gegarandeerd wordt.


FMDAY 2021
spacewellfmiszelfsturend.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Naar een digitale tweeling voor werkplekken

In het voorjaar lanceerde Spacewell, dat deel uitmaakt van de Nemetschek Group, het ‘FMIS+’ concept. Deze combinatie van een traditioneel Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) met IoT-sensortechnologie voor slimme gebouwen levert op korte én lange termijn voordelen op voor bedrijven. “Deze ‘digitale tweeling voor werkplekken’ ontzorgt de Facility Manager”, zegt Maarten Vyncke, accountmanager Spacewell.

53644247l.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Communicatie moet mensen emotioneel raken

Communicatie is één van de vele facetten van Facility Management en richt zich tot zeer onderscheiden doelgroepen. Om de boodschap maximaal te laten overkomen bij directie, interne klanten, leveranciers en een diversiteit aan stakeholders biedt ‘storytelling’ een belangrijke tool.

fm24ebs01hrjpg.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Conditiemeting voor verschillende doeleinden

Conditiemeting: een term die bij ons nog veelal pijnlijke herinneringen oproept aan de sportles, maar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk al jaren gekend staat als dé sleutel tot doordacht en pro-actief vastgoedonderhoud, inclusief realistisch onderhoudsplan. Als BCCA- en SCEV-gecertificeerde onderneming wil EBS Services deze nuttige discipline ook bij Belgische gebouwbeheerders onder de aandacht brengen.

spacemonitor.jpg

DIGITALE TOOLS  
FM Magazine 24 – december 2020
Hoe digitale tools medewerkers een veilig gevoel geven

Uit een enquête van PwC blijkt dat 77% van de CFO’s van plan is om de veiligheidsmaatregelen en vereisten op de werkvloer te veranderen. 65% verwacht dat de werkplek wordt heringericht met het oog op social distancing. En volgens Gartner denkt 74% er aan om ten minste vijf procent van het personeel naar een remote werkplek te verplaatsen. De kantooromgeving zal niet meer worden wat ze voor COVID-19 was, zoveel is duidelijk. Het slim inzetten van digitale tools kan binnen dat kader een belangrijke rol spelen met het oog op een futureproof werkplek die uitblinkt in efficiëntie en veiligheid.

mikobruynoogherebranding2.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 24 – december 2020
Ambachtelijke kwaliteitskoffie met de puntjes op de i

Sinds 1935 is de koffie van Bruynooghe op de markt. De receptuur en de melanges van het Kortrijkse koffiemerk bleven al die tijd intact. Maar de nieuwe verpakking, de opvallende rebranding en de webshop geven blijk van (inter)nationale ambities.

coverbeeldrapport.jpg

RAPPORT  
FM Magazine 24 – december 2020
Welke impact heeft de coronacrisis op facility management in België?

U komt het te weten in het rapport dat IFMA Belgium Chapter in september publiceerde. De enquête werd in augustus 2020 uitgevoerd. De resultaten geven de impact van de coronacrisis weer en bieden ook nu, tijdens de tweede lockdown, nuttige inzichten. Een samenvatting.

hubertkerstens2.jpg

FM@WORK  
FM Magazine 24 – december 2020
“Innovatie moet niet altijd rocket science zijn”

We zijn net voor de tweede lockdown te gast in het Ziekenhuis Geel. Manager Facilitaire Diensten Hubert Kerstens (56) ontvangt ons aan het heringericht onthaal, dat binnenkort in een warm kleedje wordt gestoken. Het typeert het regionaal ziekenhuis, dat ook in beangstigende coronatijden gastvrijheid uitademt. Maar er wordt tevens aan innovatie gewerkt, en dat hoeft niet steeds rocket science te zijn.

jesusmachinbarrenasupervisorbarcelonaspainfoodindustry.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 23 – september 2020
“Proofing service en smart monitoring gaan hand in hand”

De nieuwe Anticimex Proofing Service past volledig in de ‘Integrated Pest Management’ werkwijze van het ongediertebestrijdingsbedrijf. “Onze proofing en smart monitoring oplossingen kunnen perfect hand in hand gaan. Proofing houdt het

3_2.jpg

COMPANY SPOT  
FM Magazine 23 – september 2020
Hoe beveiligt Willy Naessens zijn bouwmaterialen?

Ondernemen in de bouwsector betekent vaak actief zijn op meerdere werven tegelijk. Maar hoe behoudt u te allen tijde het overzicht van wat er zich precies waar bevindt? Willy Naessens moet het voortaan niet meer aan zijn Marie-Jeanne vragen. Met de