atmosafeblkwaliteitopleiding.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
De maatschappelijke impact van binnenluchtkwaliteit

Hinder en gezondheidsklachten door schadelijke stoffen hebben een grote maatschappelijke impact. De veiligheid en gezondheid van mensen en een meer duurzame industrie zijn belangrijk. Door proactieve preventie effectief mogelijk te maken spelen de nieuwe oplossingen van Atmosafe hier op in. Deze oplossingen zijn ook toepasbaar in o.m. publieke ruimten en kantoorruimten.

daimler20c0351001.jpg

MOBILITEIT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Mobility Management

Vandaag is er nog weinig twijfel dat de lang aanslepende gezondheidscrisis geleid heeft tot een algemene invoering van het hybride werken. Hybride werken gaat gepaard met minder afgelegde kilometers voor het woon/werkverkeer, met andere mobiliteitsbehoeften en een meer hybride invulling van de mobiliteit. Meer dan ooit ligt er heel wat rekenwerk op de tafel van de fleet/mobility manager.

bozarcukkelaflopend1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
Aluminium overkappingen op maat voor de gemeente Ukkel

Sinds 2020 werken de gemeente Ukkel en aluminium overkappingsspecialist BOzARC nauw samen. Tot het Ukkelse schoolgebouwen patrimonium behoren vooral historische gebouwen. In het kader van de vernieuwing aan de oudere structuren en het creëren van overdekte speelruimte in nieuwere scholen, maakte het gemeentebestuur werk van deels overkapte speelplaatsen. In nauw overleg met de architecte van de gemeente, werkte BOzARC telkens een aan de omgeving aangepaste oplossing uit.


Workplace Showcase
rupixencomhdifcfy2oveunsplash.jpg

WEX GUEST  
FM Magazine 30 – juni 2022
Al gehoord van de WeX-podcasts?

De WeX TALKS binnen de WeX-cluster by belfa zijn sinds begin februari te beluisteren via de meeste hostplatformen, podcastregisters en de belfa-website. Het zijn de eerste onafhankelijke Belgische podcasts gewijd aan Facility & Workplace Management. Zeven podcasts staan ondertussen online. Beslist de moeite waard om te beluisteren voor al wie mee wil zijn in een vakgebied dat razendsnel evolueert.

vincifacgosseliesgebouw.JPG

REPORTAGE  
FM Magazine 30 – juni 2022
Nieuwe regionale uitvalsbasis in Gosselies is eyecatcher

Met de inrichting van de kantoren van haar nagelnieuwe regionale uitvalsbasis in Gosselies heeft VINCI Facilities in eigen huis een nieuw visitekaartje afgeleverd. VINCI Facilities neemt ook het technisch onderhoud van het gebouw op zich. De nabij gelegen luchthaven van Charleroi inspireerde de architecten voor het ontwerp van dit gebouw.

dsc3908.jpg

EVENT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Belfa-congres neemt actuele vraagstukken onder de loep

Het belfa-congres, dat op donderdag 23 juni tijdens FM Day plaatsvindt in de Brabanthal Leuven, speelt volop in op diverse actuele vraagstukken binnen zowel de soft als de hard services. Een must voor de facility manager die mee wil zijn in een snel evoluerend vakgebied.

hafsa.jpg

FM@WORK  
FM Magazine 30 – juni 2022
“Ik leerde van jongs af om doelen op een creatieve manier te bereiken”

Het parcours van Hafsa El-Bazioui (35) is opmerkelijk. Na de geboorte van haar twee kinderen ging ze opnieuw studeren en behaalde ze als werkstudent het diploma van maatschappelijk werker. Als personeelsverantwoordelijke in het onderwijs zag ze in de praktijk het belang van FM. Ervaring die in haar huidige functie als schepen van Personeel, Jeugd, Facilitair Management en Internationale Solidariteit bij Stad Gent goed van pas komt. Een gesprek over de overstap naar de politiek, de bevoegdheden die haar nauw aan het hart liggen en een aantal speerpunten binnen de beleidsnota FM.

woorden2.jpg

WELZIJN OP HET WERK  
FM Magazine 30 – juni 2022
Naar een ontwerpmodel voor de ideale werkomgeving

“Er wordt veel gesproken over duurzaamheid en circulariteit in de bouw, maar bitter weinig vanuit het standpunt van de gebruiker.” Dominiek Callewier van AVC Gemino heeft, net als verschillende collega-bouwprofessionals, zo zijn bedenkingen bij de hedendaagse bouwprocessen. In het kader van het Vlaanderen Circulair project CIA2 gaan Callewier en partners daarom op zoek naar de belangrijkste knelpunten bij het ontwerp van kantoorgebouwen. Daartoe organiseren ze een online bevraging.

20211217ferreverstraetehires007.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Enorme stappen gezet dankzij het belfa-netwerk”

“Je kan enorme stappen zetten via het belfa-netwerk. Zeker wanneer je als student in het werkveld terechtkomt”, aldus Ferre Verstraete (facility & safety coordinator Vanden Broele Group”.

josdevan.jpg

LEDEN AAN HET WOORD  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Een wisselwerking van geven en nemen”

Het belfa-lidmaatschap is voor Jos Devan (facility & security coordinator Commscope) leren van elkaar, informatie en inspiratie opdoen: “Het is een wisselwerking van geven en nemen”.

ihea22beeld8.jpg

EVENT  
FM Magazine 29 – maart 2022
Inspire HEALTH&CARE wil zorgcommunity inspireren en connecteren CORRECTE V.

Op 26, 27 & 28 april 2022 is Inspire HEALTH&CARE opnieuw het ontmoetingsplatform voor management én medewerkers uit de Zorg- en Welzijnssector. Met meer dan 100 inhoudelijke sessies, 250 exposanten en 5.000 verwachte bezoekers staat connecteren meer dan ooit centraal in Flanders Expo Gent.

gettyimages639911192612x6122x.jpg

PRODUCTSPOT  
FM Magazine 29 – maart 2022
“Localimus is het beste catering alternatief voor werknemers”

Een digitaal bedrijfsrestaurant ! Het idee komt van Morgan Vanderelst. De beheersingenieur heeft dit mogelijk gemaakt met Localimus, zijn eigen bedrijf en platform. Deze as-a-service-oplossing stelt bedrijven zonder een eigen restaurant in staat hun werknemers dagelijks lunches aan te bieden die door traiteurs uit de omgeving zijn bereid. Localimus is de interface voor alles: bestellingen, leveringen, betalingen, facturatie, service op maat voor elk klantbedrijf. Bijna 150 bedrijven (grote kmo’s en multinationals) hebben reeds kunnen ‘proeven’ van het concept.