fm34beursdesignnationkleurrijk.jpg

EVENT  
FM Magazine 34 – juni 2023
Kortrijk XPO zet nieuwe design community in de steigers

Met Design Nation lanceert Kortrijk XPO een volledig nieuw vakbeursconcept rond design. Op 19 en 20 oktober as. zal dit kleurrijke B2B-event – met een knappe all-in scenografie – voor het eerst plaats vinden in de hallen 2 en 3.

127879170l.jpg

EVENT  
FM Magazine 33 – maart 2023
FM DAY IN HET NIEUW

Er waait een nieuwe wind door FM Day (30 maart 2023). Na enkele moeilijke coronajaren vindt het kennis- en netwerkevent opnieuw plaats op zijn vast moment in het voorjaar, weliswaar op een andere locatie. En dat is niet de enige verandering. De voertaal is voortaan Engels en het congres bestaat uit zes topsprekers, waaronder een keynote speaker. Meer dan ooit wordt de brede FM-community aangesproken. Een gesprek met Tanja Barella (director belfa) en Filip Cossement (uitgever FM-Magazine), die traditiegetrouw de handen in elkaar slaan voor de organisatie van FM Day.

121639809l.jpg

EVENT  
FM Magazine 32 – december 2022
Laboratorium voor Lichttechnologie bestaat 25 jaar

Het Laboratorium voor Lichttechnologie, gevestigd op de KU Leuven-Gent, bestaat 25 jaar. Maar het wuift ook zijn oprichter Prof. Peter Hanselaer uit, die sinds 1 augustus een nieuwe beleidsfunctie heeft binnen KU Leuven. Dat alles werd op 6 september samen met meer dan 200 bezoekers gevierd. Zij konden binnenkijken in de labo’s, kregen informatie over actuele onderzoeksthema’s en werden getrakteerd op lezingen van vooraanstaande keynote speakers. Ook FM-Magazine stak zijn licht op, wat ons inspireerde om het thema licht de komende edities in samenwerking met Groen Licht Vlaanderen in de kijker te zetten.

orgatecalgemeen.jpg

EVENT  
FM Magazine 32 – december 2022
Orgatec 2022: flexibel – smart – duurzaam

Orgatec, de toonaangevende internationale vakbeurs voor moderne werkomgevingen, is terug van weggeweest. Na de laatste editie in 2018 was het afwachten wat de editie 2022 (25-29 oktober, Keulen) zou geven. Sommige spelers kozen er bewust voor om niet aanwezig te zijn, voor andere was het dan weer een must. Wat volgens ons na een bezoek wel vaststaat is dat flexibiliteit, intelligente oplossingen en duurzaamheid centraal staan in de hybride werkplek van de toekomst.

dsc3908.jpg

EVENT  
FM Magazine 30 – juni 2022
Belfa-congres neemt actuele vraagstukken onder de loep

Het belfa-congres, dat op donderdag 23 juni tijdens FM Day plaatsvindt in de Brabanthal Leuven, speelt volop in op diverse actuele vraagstukken binnen zowel de soft als de hard services. Een must voor de facility manager die mee wil zijn in een snel evoluerend vakgebied.

ihea22beeld8.jpg

EVENT  
FM Magazine 29 – maart 2022
Inspire HEALTH&CARE wil zorgcommunity inspireren en connecteren CORRECTE V.

Op 26, 27 & 28 april 2022 is Inspire HEALTH&CARE opnieuw het ontmoetingsplatform voor management én medewerkers uit de Zorg- en Welzijnssector. Met meer dan 100 inhoudelijke sessies, 250 exposanten en 5.000 verwachte bezoekers staat connecteren meer dan ooit centraal in Flanders Expo Gent.

airlocked2021carenetwerken2.jpg

EVENT  
FM Magazine 28 – december 2021
Airlocked Cleanroom Conference gaat door op zijn elan

Na de eerste Airlocked-editie in 2018 kon het tweede cleanroom-event van Care – door de gekende omstandigheden – pas dit jaar doorgaan. Relevante thema’s zoals Quality Risk Management, innovaties zoals smart headsets en 3D-modellen kwamen aan bod in de vorm van keynotes en break-outsessies. Een 100-tal deelnemers zorgde voor interactie, kon infostands met o.m. cleanroommaterialen bezoeken en … sinds lang weer netwerken.

ba1m3dn01.jpg

EVENT  
FM Magazine 28 – december 2021
Achter de schermen van Brussels Airport

Welke facilitaire uitdagingen spelen zich af achter de schermen van Brussels Airport? Wie anders dan belfa-voorzitter Marc Van Horenbeeck (Facility and Renovation Projects Manager Brussels Airport Company) kan hier een beter antwoord op geven? Hij en zijn team boden ons een boeiende inkijk: van de HVAC-installatie, de bagage-afhandeling, het nieuw hoofdkwartier en de iconische Skyhall tot de oude en nieuwe terminal.

lavaeroportt4bailadelabie.jpg

EVENT  
FM Magazine 27 – september 2021
Hygiëne en overconsumptie van water in publieke gebouwen

Met een webinar rond ‘Hygiëne en overconsumptie van water in publieke gebouwen’ organiseerde Delabie zijn eerste digitale evenement. “Delabie biedt performante oplossingen aan door contactloze systemen te combineren met periodieke spoelsystemen”, aldus Roos Ysebaert en Frank Desmet die dit interactieve live-event met 185 volgers verzorgden.

76759074xl.jpg

EVENT  
FM Magazine 27 – september 2021
WeX uit de startblokken, klaar om pioniersrol te vervullen

In het vorig nummer (FM-Magazine 26, pagina 12-13) stelden we de WeX (Workplace eXperiences) Cluster uitgebreid voor naar aanleiding van de opstart binnen belfa. Voortaan geven we in elke editie een update. Sangara Klespis (WeX Leader): “We zaten niet stil tijdens de zomermaanden. Onze oproep resulteerde in tal van positieve reacties. Momenteel zetten we de thema’s en het programma op punt.”

43168937xlduobelfabis.jpg

EVENT  
FM Magazine 27 – september 2021
FM-DAY 2021

De Brabanthallen in Leuven steken op vrijdag 26 november 2021 opnieuw in een FM-kleedje. Organisatoren belfa en FM-Magazine stellen alles in het werk met het oog op een topcongres en vakbeurs. Spijker niet alleen jouw kennis bij op de FM-Day, netwerk ook terug volop met collega’s en bedrijven die hun nieuwste producten voorstellen!

42956335l.jpg

EVENT  
FM Magazine 24 – december 2020
Actuele topics op virtuele FM Day

FM Day zag er dit jaar iets anders uit, onder meer doordat de vakbeurs en het netwerkevent noodgedwongen werden verschoven naar volgend 2021. Niettemin werd, verspreid over twee voormiddagen, een boeiend tweetalig webinar samengesteld met topsprekers. Wij gingen virtueel en selecteerden zes lezingen die we voor jou samenvatten.