29887.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Intelligent verfsysteem zorgt voor duurzame en stralende gevel

Het onderhoud van gevels behoort vaak tot het takenpakket van de Facility Manager. De buitenkant van een gebouw vormt voor bezoekers vaak de eerste kennismaking met een bedrijf. Gevels maken steeds meer deel uit van een facilitaire strategie en bepalen mee het imago dat het bedrijf wil uitstralen. “Vanuit een jarenlange kennis en expertise adviseren onze systeemadviseurs en projectmanagers het meest geschikte gevelverfsysteem, in functie van de wensen van de eigenaar en de omgeving van het gebouw”, zegt Werner Raes, Key Account Manager Noord bij Sto.

visualalgemenefotobovenaanartikel.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
De nieuwe werkplek: intelligent en innovatief

Hybride-werken wordt het nieuwe normaal. Het kantoor is niet langer synoniem voor de werkomgeving, maar deel van een meerkeuze aanbod. Om werknemers te motiveren om zich naar het kantoor te verplaatsen, moet het verleiden met andere kwaliteiten dan wat de thuiswerkplek als vanzelfsprekend laat ervaren. Intelligente en innovatieve werkplekken maken het kantoor aantrekkelijk.

vinciwavesystemen.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Open platform laat alle systemen communiceren

In het verlengde van het piloot- en demonstratiegebouw én gelijknamige gebouwbeheerplatform ‘Wave’ in Rijsel wordt straks ook in ons land (Gosselies) de brug geslagen tussen gebouwautomatisering en IT. “Alle intelligente systemen – of ze nu gelieerd zijn aan comfort, utiliteiten of services – zullen via het centrale platform Wave (voor ‘We Are Vinci Energies’) worden beheerd en aangestuurd”, aldus Patrick De Visscher, Innovation & Energy Manager bij VINCI Facilities Belgium.

chaudfontaineheadernl.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Groeien naar een energieneutraal bedrijf

Coca-Cola heeft de ambitie om tegen 2040 volledig energieneutraal te zijn over de volledige keten: van ingrediënt tot bij de consument. Niet enkel de verpakkingen worden nog duurzamer, ook elders in de waardenketen – denk bijvoorbeeld aan transport en koeltoestellen – worden er formele engagementen aangegaan om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

visualsafetypolitiefm.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Een snelgroeier met het keurmerk van Mondriaan

Op nauwelijks drie jaar tijd is Visual Safety uit Kruibeke uitgegroeid van een start-up in belijning tot een dynamische KMO met een brede waaier aan aanverwante activiteiten: naast belijning ook (nood)signalisatie, het opmaken van signalisatieplanning, wayfindings… Visual Safety, vooralsnog een snelgroeier onder de radar, wordt stilaan een ‘brand’ – met het keurmerk van Piet Mondriaan…

imeldaziekenhuis.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Imeldaziekenhuis kiest voor ergonomische toekomst

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden telt een 600-tal erkende bedden en is een jarenlange klant van Alpheios, een bedrijf waarvan de core business rond mensgerichte zorg draait. Na de Triple-T trolley, een afsluitbare werkwagen, lanceerde Alpheios recent de Triple-T E-trolley, een elektrisch aangedreven, afsluitbare werkwagen. Ideaal voor de eindschoonmaak na het ontslag van patiënten, zo blijkt uit de ervaring van het schoonmaakteam van het Imeldaziekenhuis.

meethetdigitaltwineigenmobieldevice.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Digital twin oplossingen ontzorgen facilities

Als atypisch landmetersbedrijf is MEET HET uitgegroeid tot een multidisciplinair team van landmeters en experten, met een sterke specialisatie in digital twin toepassingen. “Als virtuele en vaak vereenvoudigde versie van de werkelijkheid is een digital twin een bijzonder handige tool voor de Facility Manager. Zo kunnen oplossingen voor indoor navigatie en wayfinding de onthaalfunctie ontlasten. Ook het inventariseren van assets wordt een stuk eenvoudiger”, aldus Bram Van Londersele van MEET HET.

saltosystemssnowballruimte.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Smartphone opent alle deuren voor groene flexwerkers

Sinds een jaar is in het Kortrijkse Evolis Business Park met start-up Snowball een groene accelerator aan de slag. In deze cleantech hub annex technologische proeftuin zijn heel wat groene flexwerkers met sterk variërende werkuren aan de slag. Hun toegangscontrole wordt geregeld door de cloud-gebaseerde KS-oplossing van SALTO Systems: een Digital Key op de smartphone.

interfaceco2negtapijttegelsflashline.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Eerste CO2-negatieve tapijttegels

Sinds 2018 zijn alle producten van Interface over de gehele productlevenscyclus CO2-neutraal via haar Carbon Neutral Floors™ Programma. Om een bijdrage te leveren aan het omkeren van de opwarming van de aarde gaat het bedrijf nog een stap verder met haar Climate Take Back-missie. “In grote panden, zoals scholen, ziekenhuizen of overheidsgebouwen, kan een (cradle-to-gate) CO2-negatieve tapijttegel, die over de hele levenscyclus CO2-neutraal is, een groot verschil maken”, zegt Janneke Leenaars, Duurzaamheidsmanager Noord-Europa bij Interface.

amanispacesunitzichtvijverfm.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
Modulaire units matchen met design en duurzaam comfort

Met haar start-up Amani Spaces zet Charlotte Renson, samen met productontwikkelaar Bruno Claeys, haar eigen idee rond ‘tuinkantoren’ in de praktijk om. “Als een extra, personaliseerbare, eigen ruimte die design en comfort ademt”, aldus Renson. “Modulair opgebouwd, tot in de puntjes afgewerkt en polyvalent inzetbaar. Bijvoorbeeld als brainstorm-, evaluatie- of ontspanningsruimte in een bedrijfsomgeving, als thuispraktijk of thuiskantoor.”

atmosafemeettoestellenkantoor.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
COVID-19: de stresstest voor onze binnenluchtkwaliteit

De COVID-19-crisis heeft voor een duidelijke toename van de aandacht voor binnenluchtkwaliteit gezorgd. “Klanten roepen onze expertise in om de juiste strategie te kunnen uitwerken”, aldus Robin Van Moeseke en Joachim Hertog van Atmosafe. “Uit onderzoek blijkt dat er grote prijs- en kwaliteitsverschillen zijn in de meettoestellen die op de markt zijn. Daarom kiezen bedrijven er dikwijls voor om expertise in te schakelen, eerder dan zelf tot de aanschaf van een meettoestel over te gaan.”

1f.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 26 – juni 2021
DEF Belgium – Nieuw gebouw als expertise center

Maak van de nood een deugd. Dat is precies wat DEF Belgium heeft gedaan! Door een continue groei op de Belgische markt – perfect in beeld gebracht door drie opeenvolgende nominaties voor een Trends Gazellen in de categorie Middelgrote bedrijven voor Brussel tussen 2019 en 2021 – werd begin dit jaar verhuisd naar een ruimer pand. De kans werd aangegrepen om er een real life showroom van te maken waar klanten verschillende oplossingen voor brandveiligheid kunnen ervaren.