mikobonentoestellenkopje.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Koffiemachine met verse bonen zet de trend

Nu de Corona-maatregelen ons stilaan toelaten om grotendeels terug naar kantoor te gaan, hebben we meer dan ooit nood aan een kwalitatieve koffiepauze. Daarom kiezen meer en meer bedrijven voor een koffiemachine met verse bonen.

scanbiedigitaltwincaseslivingtomorrow1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Een digitale twin, een toekomstbestendige en zeer veelzijdige tool

Bij Scanbie draait alles rond 3D, innovatie en kruisbestuiving. “Als jarenlange pionier in deze materie hebben we gemerkt de huidige coronapandemie bedrijven heeft doen nadenken over hun huidige werkmethoden. Dit heeft geleid tot een verhoogde interesse en overtuiging in de meerwaarde van een digitale twin voor hun actuele en toekomstige bedrijfsprocessen. Er is als het ware een versneld inzicht gekomen in de oneindige mogelijkheden die deze technologie voor hen kan bieden”, aldus An Meersman en Bart Vansteelandt van Scanbie.

cubeazherentalskleedkamer.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 29 – maart 2022
Duurzame Z-lockers voor kleedruimte van operatiekwartier AZ Herentals

Voor de nieuwe kleedruimte van het operatiekwartier ging het AZ Herentals – een modern en dynamisch ziekenhuis dat professionele en innovatieve zorg aanbiedt – op zoek naar performante opbergsystemen. Bij de keuze voor de Z-lockers van Cube gaven de praktische indeling, het optimaal ruimtegebruik en de hoogte van de lockers de doorslag.

atmosafetvocvlocsensorenmeting.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
De meerwaarde van een volledige VOC-analyse van de binnenluchtkwaliteit

Heel wat bedrijven hebben zich in de voorbije periode CO2-meters aangeschaft. Maar bij CO2-meters die ook een TVOC-sensor (Total Volatile Organic Compounds) of een formaldehydesensor bevatten, gaat het alarm vaak foutief af. Wat zorgt voor de nodige bezorgdheid op de werkvloer. Volgend jaar lanceert Atmosafe een nieuwe service waarmee het complexe TVOC-verhaal (waaronder formaldehyde) eenvoudig, snel, nauwkeurig en kostenefficiënt kan afgehandeld worden.

bwtaqathermmpbuizen.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Kwaliteit van het CV-water garanderen

De waterkwaliteit in een cv-installatie is van doorslaggevend belang voor een goede werking ervan. Bevat dit water teveel kalk, dan zal er zich aanslag vormen, wat tot rendementsverlies en verstoppingen kan leiden. Ook de geleidbaarheid is een miskend aspect. Hoe hoger de geleidbaarheid, hoe sneller corrosieprocessen zullen plaatsvinden. Men gebruikt dus best niet zomaar water van de kraan om een installatie te vullen. Een voorafgaande behandeling is noodzakelijk. Waterbehandelingspecialist BWT heeft daarvoor een oplossing: een mobiel toestel voor omgekeerde osmose.

stoclimasanziekenhuis.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Potentieel van binnenluchtzuiverende verf voor bedrijfsruimtes onderschat

Uiteraard is ventilatie cruciaal voor een goede binnenluchtkwaliteit, maar ook een luchtzuiverende binnenverf draagt hier toe bij. Het is een en/en verhaal. “Een goede luchtzuiverende verf zoals StoColor Climasan vraagt enkel voldoende licht en oppervlakte. Mogelijke toepassingen zijn legio”, aldus Alexander Rickert, Product Manager bij Sto.

careshot07065.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Duurzame schoonmaakdiensten, wat betekent dat precies?

Een containerbegrip, zo staat het in de marketingwereld gekend. Onder de noemer “duurzaamheid” kan immers heel wat geschaard worden, met als gevolg dat het te pas en te onpas door bedrijven naar voren geschoven wordt. Chantal Moerenhout van schoonmaakbedrijf Care benadrukt daarom het belang van aantoonbare acties die niet alleen mens en milieu, maar uiteindelijk ook de klant ten goede komen.

norauzanoramentlagograno.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Duurzame rubbervloeren à la carte voor het UZA

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem is een van de grootste ziekenhuizen van het land. Het ziekenhuiscomplex – dat dateert uit 1979 - is inmiddels uitgegroeid tot een lappendeken van gebouwen verweven rond het oorspronkelijke medisch-technisch blok. In 1996 maakte het UZA – na uitgebreide testen van oplossingen van verschillende fabrikanten – met de rubbervloeren van nora® by Interface een goed onderbouwde keuze voor de toekomst. Naast functionele criteria was ook de homogene look van de rubbervloeren een voorname factor.

scenev015.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Sanitaire wanden en vestiairekasten met een gouden randje

Werknemers stellen steeds hogere eisen aan hun werkomgeving. Dat is na anderhalf jaar thuiswerk enkel maar bevestigd. En die eisen zijn best wijdlopig. Van zuivere functionaliteit over veiligheid en design. Niet alleen op de werkplek zelf, maar tevens in alle ruimtes daarrond, inclusief de toiletten, kleedkamers en fietsenstalling. Een vraag waarop het in Kortrijk gevestigde Afkor met een volledig nieuwe lijn sanitaire wanden en vestiairekasten een slim antwoord biedt.

awarescreen.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
“Camera’s kunnen veel meer dan enkel bewaken”

Wie in of rond het bedrijfspand camera’s plaatst, doet dat wellicht in de eerste plaats vanuit veiligheidsoverwegingen. Logisch, toch? Want de beelden tonen je exact wie zich waar begeeft en wat men daar uitspookt. Volgens Erik Van Elsuwege van Secure Electronics is dat echter een al te restrictieve benadering van camerabewaking. Hij illustreert met veel graagte welke nuttige mogelijkheden slimme camera’s nog te bieden hebben.

pamipapillonwit2of4wanden.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Duurzame, comfortabele en ergonomische thuiswerkcocon

“Met de Pami Papillon spelen we in op de drastisch veranderde werkomgeving. Zelfs nu het niet meer verplicht is, blijft thuiswerk voor velen een deel van de week realiteit. Maar zelfs met weinig plaats in huis moet men er wel op voorzien zijn. Het moet een plek zijn waar men ongestoord en aangenaam kan werken”, vertelt Lode Essers, Managing Director bij Pami. Belgisch top designer Axel Enthoven (Yellow Window) gaf de juiste voorzet voor dit thuiswerkplekconcept.

2021sedussehuboscreen014.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 28 – december 2021
Maak centrale diensten te allen tijde bereikbaar

De werkvloer was al ettele jaren in volle transformatie, maar het is ontegensprekelijk dat de coronapandemie alles in een ultieme stroomversnelling bracht. Een flexibel en hybride werkregime zal meer dan ooit de norm worden, met als gevolg dat ook de werkplek de nodige flexibiliteit moet bieden. En dat beperkt zich lang niet tot flexwerkplekken alleen. Ook centrale diensten zoals postbedeling, IT en fleet management zullen onafhankelijk bereikbaar moeten zijn.