badgeslotsimonsvoss05.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Samenwerking tussen SimonsVoss en Belintra-ScanModul® voor veilige medicatiedistributie

Al geruime tijd is de zorgsector een van de belangrijkste markten voor SimonsVoss. Belintra, een pionier op het gebied van beveiligde medicatiedistributie, heeft nu ook een samenwerking gesloten met SimonsVoss. Onze badgetechnologie is geïntegreerd in de medicatiewagens van Belintra. Hierdoor krijgt elke zorgverlener met zijn persoonlijke badge toegang tot de medicatie, wat de veiligheid van alle betrokkenen aanzienlijk verhoogt.

vincifacbeerselstookplaatssporthal.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
VINCI Facilities laat gemeente Beersel 2,6 GWh energie besparen

Vijf jaar geleden ging de gemeente Beersel een onderhouds- en energieprestatiecontract (OEPC) aan met VINCI Facilities. Hiermee wou het bestuur de uitdagingen van de klimaatverandering en de stijgende energieprijzen aanpakken. Vijf jaar en 25 ingrijpende maatregelen in gemeentelijke gebouwen later werd er reeds 2,6 GWh energie bespaard. Lees 550 ton minder CO2-uitstoot of het aanplanten van 22.000 nieuwe bomen.

ercofmopeningbrusselclusters.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Vraag naar flexibele verlichting met individuele behoeftes stijgt

In het koninklijk pakhuis van Tour & Taxis in Brussel opende ERCO Lighting een nieuw belevingscenter. In de hoge, strakke ruimte met industriële look en state of the art interieurconcept komt de architecturale verlichting van ERCO Lighting perfect tot zijn recht. Het nieuwe kantoor is opgebouwd rond het licht, en toont de verschillende clusters waarin ERCO actief is: musea, galerijen en religieuze gebouwen, publieke gebouwen, outdoor projecten & high-end kantoren. Ook voor de Facility Manager een voorname inspiratiebron.

bomalrccleaning_1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
BOMA viert 50 jaar: Let’s rethink cleaning

In 2024 viert BOMA 50 jaar toewijding aan oplossingen die simpel, slim en leuk zijn. “Ons motto ‘Keep it simple’ betekent dat we voor elke schoonmaak-uitdaging een zo eenvoudig mogelijke oplossing bedenken”, zegt Gert Bresseleers, CEO van BOMA. “Elke Facility Manager wil grip krijgen op zijn of haar schoonmaakkosten. Onze aanpak ‘Let’s rethink cleaning’ geeft praktische tips waarmee hij of zij impact kan creëren. De grootste impact maken we samen. Een gezonde balans tussen Planet, People en Profit zorgt voor echte waardecreatie.”

26032024resound182.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Re-Sound lanceert duurzame en closed loop akoestische wandpanelen

Recent nam Aaron Thierens, een 23-jarige ondernemer-student, met Re-Sound deel aan FM-Day. Hiermee werkte de zaakvoerder van dit in 2021 opgerichte bedrijf – dat duurzame en ecologische akoestische wandpanelen ontwikkelt en op de markt brengt – aan de exposure van zijn start-up. Vooral de nieuwe akoestische scheidingswand Divide stond in de kijker.

dobitetexlr14.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Een volledige ‘workplace experience’ op één platform

De werkvloer werd de voorbije jaren steeds meer gediversifieerd en gedigitaliseerd. Het gevolg is echter dat heel wat facility managers vandaag verloren dreigen te lopen in de wirwar van applicaties voor onder meer het beheer van flexwerkplekken en vergaderzalen, het aansturen van digitale schermen en het registreren van bezoekers. Het kan nochtans eenvoudiger. Door alle functionaliteiten in één platform te bundelen, biedt het familiebedrijf DOBIT, gespecialiseerd in digitale oplossingen voor zowel retail als kantoor, de mogelijkheid om de hele werkplek op een efficiënte manier te beheren.

2_11.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Vander Elst – Full-service partner voor de facility manager

Vander Elst is importeur van kwalitatief elektronisch installatiemateriaal en totale elektrificatie-oplossingen en bedient installatiebedrijven, projectontwikkelaars, bouwheren en groothandels. De focus ligt op ontzorging, met raad en daad. Ruim 40 jaar ervaring wordt gecombineerd met digitale dienstverlening en kennisoverdracht.

bozarcfmfietsenstallingenaandachtspunten.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Overdekte fietsenstallingen: brandveilig, future- en vandalismeproof (FM)

BOzARC breidt haar assortiment fietsenstallingen voor de B2B-markt verder uit. Naast de intern ontwikkelde en geproduceerde aluminium fietsenstallingen op maat, met een gebogen dakstructuur bestaande uit massief polycarbonaat, brengt de overkappingsspecialist uit Aartselaar nu ook fietsenstallingen uit gegalvaniseerd staal, voorzien van een plat dak, op de markt.

mikoalmavzweversys2pers.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
“Met Eversys hebben we de alleskunner onder de koffiemachines”

Vorig jaar ging Alma vzw op zoek naar een nieuwe partner voor de koffievoorziening in haar studentenrestaurants en koffiebars op verschillende campussen in Leuven. De keuze viel op Miko Coffee Service. “Puro Fairtrade koffie sluit perfect aan bij onze duurzame visie”, zegt Tom Mestdagh van Alma. “Nieuw voor ons was Eversys. De mogelijkheden die deze koffiemachine biedt, vonden we bij geen enkele andere koffieleverancier terug.”

fmstardekkadviserend.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Stardekk wil de volledige guest journey coveren

Met ruim 3.000 klanten in meer dan 55 landen is Stardekk, dat cloud-based software voor hotels op de markt brengt, niet enkel meer in de Benelux, maar in West-Europa en zelfs wereldwijd actief. Sinds februari 2024 heeft het de krachten gebundeld met Lighthouse. “Terwijl Stardekk meer in de kern van het hotelgebeuren zit en de operationele kant voor zijn rekening neemt, genereert Lighthouse commerciële- & data-inzichten. Zo creëren we een unieke win-win in de branche en coveren we de volledige guest journey”, zegt Stijn Provoost, Marketing Team Lead bij het Brugse Stardekk.

fmcarrierrentalsystemsbackbone.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Carrier Rental Systems ontzorgt Facility Manager

Voor HVAC hoeft Carrier – als vooraanstaande fabrikant op wereldvlak – geen introductie meer. Binnen haar totaalservice biedt ze met haar afdeling Carrier Rental Systems een brede waaier aan oplossingen voor tijdelijke installaties voor koeling en verwarming (industrie, tertiair en bij evenementen). In ons land opereert Carrier Rental Systems vanuit Dilbeek. “Carrier heeft een professionele visie op het HVAC-totaalplaatje en is een volwaardige gesprekspartner – met een sterke adviserende rol – voor de Facility Manager”, aldus Jori Beukman, sinds eind vorig jaar Sales Manager Rental Benelux bij Carrier.

markantidealewerkplekcity2.png

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Met de City Collectie en Workways creëer je een ideale werkplek

Niet enkel onze manier van werken, ook onze werkplek inrichting verandert continu. Markant wil dynamische en flexibele werkplekken creëren. Met de City Collectie kan men zelf een stoel ontwerpen, perfect in de lijn van zijn of haar smaak en interieur, en met Workways eindeloos vormen, stoffen en kleuren combineren.

businesspeoplemeetingandlooktabletfordiscus20231127053440utc.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 38 – mei 2024
Certificatie en audits: een continue kwaliteitstool

In dit artikel bekijken we de verschillende categorieën van niet-conformiteiten en de specifieke opvolging die deze vereisen.

1_6.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
Nestor Company koppelt kwaliteit aan service

“We zijn leverancier van een ruim en zeer divers aanbod van kwalitatieve en hoogtechnologische producten waarmee we de eindgebruiker een pasklare oplossing voor zijn behoeften kunnen bezorgen”, vertelt Armand Van den Bogaerde, zaakvoerder van Nestor Company uit Deinze. “Hiervoor teren we op onze uitgebreide ervaring die we doorheen de jaren hebben opgebouwd. Ik vind dat zeer belangrijk dat we aan ons productgamma een performante logistieke ondersteuning van de professionele beveiligingsinstallateur koppelen.”

ricohparcelmaillockers_1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
Ricoh pakt uit met Smart lockers en Ricoh Spaces

Ricoh neemt voor het eerst deel aan FM-Day, waar ze haar Smart lockeroplossingen en Ricoh Spaces concept wil laten zien. “Facility Managers zijn nog te weinig bekend met ons gamma aan oplossingen, specifiek voor hun werkdomein ontwikkeld. De meeste kennen ons wel als leverancier van multifunctionele printers, maar onze smart lockers en onze oplossing voor het beheer en de reservatie van de werkplekken zijn minder top of mind”, zegt Adriaan Dries, Business Marketeer bij Ricoh België en Luxemburg.

zapfloorrapportlegrandposte.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
Zapfloor zoemt in op coworkers en hun gebruikerservaring

Net als vorig jaar neemt zapfloor deel aan FM-Day. Ditmaal wordt er gefocust op coworking en op de gebruikerservaring die zapfloor aanbiedt. Samen met Worktech Academy, een internationale onderzoeksinstelling die rapporteert over manieren van werken, werd een rapport opgemaakt over de trends in coworking, en hoe deze zich vertalen naar de kantoren van bedrijven.

qualipso1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
Een specialist in kwaliteitscontrole en beheer van schoonmaak

Benoit de Dordolot staat aan het hoofd van QUALIPSO, een firma die al 27 jaar actief is in de optimalisatie en het beheer van contracten voor soft facilities, en kwaliteitscontrole van schoonmaak en groenonderhoud. Zo draagt het bedrijf bij tot een beter milieu en het welzijn van de medewerkers van de klanten. QUALIPSO is internationaal actief met zwaartepunt in België en wil de aanwezigheid in Vlaanderen versterken. De firma rekent daarvoor op troeven zoals het professionalisme en de ISO 17020 acceditatie

gatehousebezoekersregistratievincottekiosk.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
Gatehouse laat bezoekers flexibel en intuïtief registreren

Als software ontwikkelaar van een klantvriendelijke, professionele, digitale bezoekersregistratie in een cloud-toepassing ondersteunt Gatehouse de recepties van zijn klanten, in hoofdzaak actief binnen de industrie en de voeding. Via een aantal USP’s zorgt Gatehouse voor een spontane, intuïtieve, snellere en juistere registratie van hun bezoekers. In de jaren 2022-2023 (24/24) was het systeem 99,8 % operationeel.

fmkoworkerlokerenflexibiliteit.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
‘Koworker: flexwerken en vergaderen met inspiratie aan je zijde’

In 2020 werd in Lokeren coworkingspace Koworker opgericht. Een ruime garage in de Lepelstraat onderging een complete transformatie en werd omgetoverd tot een eigentijdse coworking, met een functionele vergaderruimte. Gunstig gelegen nabij het centrum, tegenover het ziekenhuis in Lokeren, en in de nabijheid van de autosnelweg E17 biedt deze gedeelde werkruimte alle voorzieningen voor flexwerken en vergaderen.

flokkthesustainableoffice3typewerkomgevingen.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
De duurzame en mensgerichte zitfilosofie van Flokk

Met haar ontwerpprincipes rond ecodesign en duurzaamheid was Flokk reeds in de jaren 90 een pionier in de markt van het zitmeubilair. Door de acquisitie van een aantal belangrijke soft seating merken is deze van oorsprong Scandinavische zitspecialist uitgegroeid tot Europees marktleider en een internationaal georiënteerde House of Brands. Op FM-Day pakt Flokk uit met The Sustainable Office.

cbrepeoplegws524a9397.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 37 – maart 2024
“Facility management begint bij technische installaties”

Wie aan facility management denkt, heeft doorgaans vooral de zogeheten ‘soft services’ voor ogen: schoonmaak, catering, beheer van vergaderzalen, enzovoort. Achter de noemer schuilt echter ook een andere, minstens even belangrijke, tak van ‘hard services’: het onderhoud en beheer van de technische installaties die onder meer het comfort, het energieverbruik, de veiligheid en de conformiteit van de werkplek bepalen. Dat is hét startpunt van elk FM-verhaal, meent Guy Claes van CBRE Global Workplace Solutions (GWS). “Alles begint bij een goed functionerend gebouw.”