bozarcbeersedesingelfietsenstalling.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 34 – juni 2023
BOzARC ontzorgt Basisschool De Singel met flexibel maatwerk

In Basisschool De Singel in Beerse realiseerde BOzARC een meervoudig aluminium overkappingsproject. Twee vrijstaande constructies – een overdekte speelruimte en een open fietsenstalling – werden er geïnstalleerd. “Speelplaatsen worden steeds meer educatieve, groene ruimtes. Met het oog op een gezonde buitenbeleving werd een deel van de speelplaats overdekt, andere delen werden onthard en vervangen door paden en groenaanleg”, zegt Philippe Verlinden van BOzARC.

delabiebeneluxshowroom3.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 34 – juni 2023
Ambities van Delabie in de Benelux

Met de verhuis naar een nieuwe vestiging met meer kantoorruimte en een showroom met opleidingscentrum heeft Delabie Benelux een belangrijke stap vooruit gezet. Het team werd uitgebreid en met de nieuwe toonzaal kunnen professionals kennis maken met het productgamma. In België heeft het merk al een stevige positie verworven, maar in Nederland en Luxemburg is er nog potentieel. De firma maakt zich sterk dat ze ook in die landen dezelfde marktaandelen als in België kan bereiken. Daarvoor rekent Delabie op een totaalaanbod voor openbaar sanitair, maar ook op de inzet van een competent en gedreven team.

saltofmsaltokscloudxs4.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 34 – juni 2023
SALTO KS: de Digital Key steeds bij de hand

De oplossingen van SALTO Systems bieden de flexibiliteit om een toegangscontrolesysteem naar wens uit te bouwen. Met SALTO KS heeft de Spaanse fabrikant een intuïtieve, schaalbare en flexibele cloud-based oplossing met optimale realtime mogelijkheden. “Bij Facility Managers merken we een toenemende interesse voor cloud-based toegangscontrole en lockerbeheer. Zeker in bedrijven waar de werktijden onregelmatig zijn, wordt vaak voor SALTO KS (Keys as a Service of sleutelloos werken) geopteerd”, aldus Eric Beling van SALTO Systems Belgium.

img2820.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 34 – juni 2023
Een kwarteeuw aan kwalitatieve fabrieksvloeren

Het kantoorgebouw van Niko staat inmiddels bijna vijftien jaar als een glazen landmark langs de E17 in Sint-Niklaas. Achter de realisatie van de befaamde Belgische architect Jo Crepain gaat echter nog een opmerkelijk gebouw schuil: een fabriek van meer dan 32.000 m2 waar Niko al sinds 1972 het volledige productieproces van schakelmateriaal en andere sturingsapparatuur op zich neemt. In een logistieke zone van pakweg 400 m2 plaatste Avalon International onlangs nog een nieuwe epoxyvloer, al kent zaakvoerder Jos Desmet het gebouw inmiddels wel op z’n duimpje.

img20220913123936.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Vloerrenovatie transformeert kistenwasserij tot opslagruimte

Dagelijks gaan er bij BelOrta tot wel 4.000 ton groenten en fruit over de spreekwoordelijke toonbank. De kisten waarin zij verpakt en verhandeld worden, vinden steevast hun weg terug naar Sint-Katelijne-Waver, waar ze in de gebouwen van BelOrta gewassen en opgeslagen worden. Met de bouw van een nieuwe kistenwasserij werd dat proces de voorbije jaren nog verder geoptimaliseerd, terwijl de oude kistenwasserij in samenwerking met Avalon International tot circa 10.000 m2 opslagruimte voor leeggoed heringericht werd.

vinkbvxuzleuventouwenpersoon.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Raamfolies op maat geven patiënten meer daglicht en comfort

Kunststofspecialist Vink uit Heist-op-den-Berg bouwt samen met 3M een netwerk van professionele 3M installers uit in de Benelux. De firma BVX uit Aarschot, Vink Preferred Installer, voerde een grootschalig project rond zonwering uit met de 3M Prestige 70 Exterior raamfolie in het UZ Leuven.

kinnarpswhitepaperwerkplektoekomst.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Een geslaagde werkplek in een hybride kantooromgeving

Veranderde werkpatronen en nieuwe manieren van werken in een hybride wereld stellen nieuwe eisen aan de werkplek. Het kantoor moet een aantrekkelijke en duurzame plek zijn waar mensen zich goed voelen, en de mogelijkheid hebben om optimaal te presteren. Een nieuwe white paper van Kinnarps geeft vijf kernprincipes aan die een succesvolle en duurzame kantooromgeving vormgeven.

tarkettfmtourdmondedessoretracerecharge1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 33 – maart 2023
Groeigericht en duurzaam: vloeren made to be remade

In haar fabriek in Dendermonde produceert Tarkett het tapijt met de laagste circulaire CO2-uitstoot van Europa. Tarkett ziet het duurzaamheidsverhaal heel breed. Het combineert een doordacht groeibeleid, gebaseerd op een circulaire economie, innovatieve partnerships, stijlvol design en investeringen in mens en planeet. Getuige de nieuwe DESSO Origin Retrace & Recharge collecties.

atmosafe10parametersblauwtoestel.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Binnenluchtkwaliteit en welzijn op het werk gaan hand in hand

Steeds meer bedrijven beseffen dat ongezonde binnenlucht preventief aanpakken niet enkel belangrijk is voor de gezondheid van hun medewerkers maar ook voor de productiviteit van hun organisatie. “Atmosafe kan een volledige, betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde risicoanalyse van de luchtkwaliteit uitvoeren en is in staat om eventuele oorzaken bloot te leggen. Zij het dat proactieve preventie nog altijd beter is”, aldus Sam Martens van Atmosafe.

dji0166fmadj.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Gerenoveerd dak Keizershallen Aalst klaar voor zonnepanelen

Winkelcomplex Keizershallen is een begrip in Aalst. Twee jaar geleden liet eigenaar Retail Park Aalst bv de voorgevels renoveren. Nu werd het platte dak volledig vernieuwd met het oog op het installeren van zonnepanelen. De firma Mutec uit Waregem – een bedrijf uit de Willy Naessens Group, gespecialiseerd in o.m. industriële platte daken – opteerde voor de UltraPlyTM TPO oplossing van Firestone Building Products die recent de nieuwe naam Elevate kreeg.

ntgratehqkortrijkgevelvlakken.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Landmark ademt duurzaam DNA en design uit

Duurzaamheid, akoestiek en design zijn de kernwaarden van ntgrate. De keuze voor een nieuwe hub op Evolis Kortrijk was dan ook niet toevallig. “Enerzijds is ntgrate een innovatief en exportgedreven bedrijf, anderzijds waren hier reeds partner-bedrijven gevestigd die eveneens sterk design georiënteerd zijn”, aldus Pascal Vantomme, managing director ntgrate. “Deze nieuwbouw moest een landmark zijn die de sfeer van onze nieuwe ntgrate-gids uitademt.”

papyrusbiotechcleaninginnuscience.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Duurzaam schoonmaken anno 2022: keep it simple

Met BioTech Cleaning lanceert Papyrus – samen met haar Nederlands zusterbedrijf Avodesch – een lijn met microbiologische schoonmaakproducten. “De BioTech Cleaning producten sluiten volledig aan bij onze duurzaamheidsvisie en ambities. O.m. voor bedrijven die voor ISO 14001-certificering gaan, kan dit een troef zijn”, aldus Isabelle De Smedt, Business Development Manager Benelux Papyrus nv.

mikokoffieleverancierkoffiemachinesfeer.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Dubbelcheck je koffieleverancier en je koffiemachine

Voor wie op zoek is naar de juiste koffieleverancier, zijn ‘lokaal’ en ‘een snelle en goede service’ de trefwoorden bij uitstek. De juiste koffiemachine zorgt voor productieve dagen op het werk, voorkomt lange wachttijden en geeft zo weinig mogelijk onderhoudszorgen. Met deze korte checklists van Miko Coffee Service maak je een doordachte keuze.

assaabloyfmpulseincedo.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 32 – december 2022
Duurzaam digitaal sluitsysteem voor volledige controle

Met PULSE lanceert ASSA ABLOY een duurzaam digitaal sluitsysteem voor volledige controle, gelinkt aan een flexibel en intuïtief cloud platform. “Een niet-batterijgevoede oplossing waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een stroombron. De sleutels wekken hun eigen stroom op, wanneer ze in de cilinder worden gestoken”, zegt Koenraad Lafaut, Product Marketing Manager Digital Access Solutions Benelux ASSA ABLOY.

envisolfeluy3milieucontainers.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
Unilin gelooft sterk in maatwerk voor milieuopslagsystemen

Nadat Envisol enkele jaren geleden een mooi project met opslagcontainers uitvoerde op de Unilin-site te Desselgem, is er nu een tweede geslaagde realisatie op de site te Feluy. Hier was er nood aan extra opslagruimte voor 72 IBC pallets buiten de gebouwen. “Omwille van de zeer lichte ontvlambaarheid van één van de producten werd één van de milieucontainers voorzien in ATEX-uitvoering”, aldus Geert Vanhecke, zaakvoerder van Envisol uit Dentergem.

bomaroboticsrobotinactie.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
Schoonmaakrobots op Log!Ville triggeren de facilitaire wereld

Dankzij de keuze voor de juiste strategische partners streeft totaalleverancier voor schoonmaakproducten BOMA ernaar om voor elke reinigingstoepassing een machinale of een gerobotiseerde productoplossing voor te stellen. “Het vertrouwen in gerobotiseerde schoonmaakmachines gaat zienderogen in stijgende lijn. Log!Ville in Niel is het geknipte en tijdsefficiënte platform om dit te demonstreren”, aldus Erik Switsers van BOMA.

firestoneballyassezelfklevenderubbergard.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
Dak logistieke loods snel en duurzaam gerenoveerd

In een distributiemagazijn van Bally NV in Asse worden diverse soorten goederen opgeslagen. Recent wees een uitgebreide analyse van het dakoppervlak van dit gebouw uit de jaren 70 op verschillende lekkagepunten. Voor de dakrenovatie ging de voorkeur uit naar de zelfklevende RubberGard EPDM SA oplossing van Firestone Building Products, o.m. omwille van de hoge plaatsingssnelheid. De Europese primeur was voor Dakrubbercentrale die het project in Asse mocht uitvoeren.

saltocornrnieuwpoortgebouw.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
State of the art toegangscontrole voor Nieuwpoorts leisure-project

Bij het binnenrijden van Nieuwpoort-Bad, op de hoek van de Albert I-laan en de Elisalaan, kan men niet naast The CORNR Hotel kijken. “Door de unieke locatie wilden we er een eyecatcher van maken, met kwalitatieve materialen en hoogwaardige, state of the art technologieën anno 2022. Ook wat toegangs-controle betreft”, aldus de bouwheer, derde generatie van een Nieuwpoortse ondernemersfamilie, die opteerde voor Salto SVN van Salto Systems.

avalonlatexfalttiensesuikerlatexfaltgeplaatstfm.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
Duurzame en flexibele industriële vloeren voor Tiense Suiker

Op de ruime site van Tiense Suikerraffinaderij (‘Tiense Suiker’) werden de industrievloeren van een logistieke loods uit de jaren 50 vernieuwd. Toen al werden Latexfaltvloeren geplaatst die na meer dan 50 jaar aan vernieuwing toe waren. “De Latexfalt vloerafwerking is een atypische vloer die in tegenstelling tot de meeste andere industriële vloeren in gebruik steeds beter en mooier wordt”, aldus Maarten Keppens van Latexfalt België, dat nauw samenwerkt met Avalon International die het commerciële aspect behartigt.

gettyimages639911192612x6122x_1.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
Een steeds flexibeler cateringaanbod

Na vertraging door Covid is de scale-up Localimus vandaag volop op gang gekomen. De digitale oplossing van e-bedrijfsrestaurants speelt in op de terugkeer naar kantoor van de werknemers en de achteruitgang van de klassieke bedrijfsrestaurants. De basis bij Localimus is nog steeds het leveren van gerechten en broodjes van lokale traiteurs, maar het bedrijf heeft ondertussen ook een nieuw aanbod gelanceerd: “slimme koelkasten”.

smartparkingsolalgwallboxes.jpg

REPORTAGE  
FM Magazine 31 – september 2022
“Het momentum om te investeren in slimme laadoplossingen”

Anderhalf jaar na de oprichting is Smart Parking Solutions de status van start-up ontgroeid. Dit zusterbedrijf van Group Beyers uit Leefdaal – specialist in aanrijdbeveiliging, belijning en signalisatie – ontzorgt samen met een digitale partner KMO’s én multinationals met slimme en efficiënte oplossingen voor elektrisch parkeren.