NEWS 04/04/2024

Een specialist in kwaliteitscontrole en beheer van schoonmaak

Geaccrediteerd consultingbureau QUALIPSO breidt activiteiten in Vlaanderen uit

Benoit de Dordolot staat aan het hoofd van QUALIPSO, een firma die al 27 jaar actief is in de optimalisatie en het beheer van contracten voor soft facilities, en kwaliteitscontrole van schoonmaak en groenonderhoud. Zo draagt het bedrijf bij tot een beter milieu en het welzijn van de medewerkers van de klanten. QUALIPSO is internationaal actief met zwaartepunt in België en wil de aanwezigheid in Vlaanderen versterken. De firma rekent daarvoor op troeven zoals het professionalisme en de ISO 17020 acceditatie

QUALIPSO ontstond in 1997 als IPSO, en werd QUALIPSO in 2021. Vijf jaar voordien was het bedrijf overgenomen door Benoit de Dorlodot, de huidige eigenaar en Managing Partner. Het aantal medewerkers steeg van 12 tot 21 (met nog twee in Luxemburg), met een navenante groei in omzet. In 2022 werd een kantoor in Mechelen geopend en in 2023 werd Alba Concept overgenomen, de enige Franstalige concurrent.

Het bedrijf is nu actief in België, Luxemburg (via IPSOLUX), Nederland en Frankrijk. Daarnaast zijn er opdrachten in Italië, Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland. Het klantenbestand omvat belangrijke openbare bedrijven (NMBS, UZ Leuven, De Lijn, MIVB, UCB…) en bekende grote privébedrijven (Melexis, Barco, DPG Media)

ISO 17020 accreditatie

Vermeldenswaard is dat QUALIPSO de enige Belgische firma is met BELAC (ISO 17020) accreditatie op het vlak van kwaliteitscontrole voor schoonmaak (norm EN 13549). Deze accreditatie is belangrijk om verschillende redenen. De accreditatie-organisatie BELAC gaat enerzijds na of de procedures van kwaliteitscontrole van schoonmaak wel aan de norm voldoen en of de firma de vereiste expertise heeft. Daarnaast biedt ze ook een garantie op de onafhankelijkheid, integriteit en onpartijdigheid van het bedrijf. Deze garantie van professionalisme en neutraliteit is een stevige troef in de relaties van het bedrijf met bestaande en potentiële klanten. QUALIPSO wordt door de schoonmaakbedrijven aanvaard als een onpartijdige instantie, die neutrale controles uitvoert en correcte resultaten levert.

Eigen software

Het bedrijf maakt gebruik van eigen software (QUALIPSO Suite). Er zijn drie digitale oplossingen: FLASH 2.0 voor kwaliteitscontrole, CHECK voor opvolging en evaluatie van taken, en CASH voor de creatie van borderellen van prijzen, en de financiële opvolging van het project. Dat garandeert dat alleen de effectief gepresteerde taken zullen gefactureerd worden. Deze software tools maken niet alleen het werk van de experts gemakkelijk, maar bieden de klanten ook inzicht in de prestaties.

Kortom, de expertise van QUALIPSO is ruimer dan alleen de kwaliteitscontrole van schoonmaak.

Versterking van de aanwezigheid in Vlaanderen.

QUALIPSO heeft de jongste jaren een stevige groei gekend (+19% in 2022 en +20% in 2023). Prioriteit voor 2024 is om de aanwezigheid in Vlaanderen te versterken. De deelname aan FM Day 2024 past in deze visie.

Door Michel Hanoulle

Foto’s: QUALIPSO

www.qualipso.be


Op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief? Vul hier uw mailadres in.


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.